Mansur Yavaş: Gökçek'le Tartışılmaz, Kavga Edilir - Son Dakika
Güncel

Mansur Yavaş: Gökçek'le Tartışılmaz, Kavga Edilir

Dün akşam CNN Türk'e çıkan Mansur Yavaş, CHP'den neden aday olduğunu, MHP'den kopuş sürecini ve Deniz Gezmiş hakkında sözlerine açıklık getirdi.

04.02.2014 12:46  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün akşam Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılarak gazetecilerin sorularını cevapladı. "CHP'den neden aday olduğu" sorusuna cevap veren Yavaş, farklı partilerden teklif geldiğini, en son Demokrat Parti ile görüştüğünü ancak bir şekilde bunun engellendiğini söyledi. Yavaş, son dönemde eski konuşmalarından oluşan bazı kasetlerin gündeme getirildiğini ifade ederek, son 10 yılına bakılması gerektiğini, kazanması halinde de parti rozetini çıkararak Ankaralının başkanı olacağını söyledi. Yavaş, "Melih Gökçekle tartışılmaz. Karşı karşıya gelince onunla tartışılmaz kavga edelir" dedi.

CHP'DEN NEDEN ADAY OLDU?

Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, Vatan gazetesi Ankara temsilcisi Murat Çelik ve Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Utku Çakırözer'in de katıldığı programda ilk soru Ahmet Hakan'dan geldi. Daha önce kaleme aldığı bir köşe yazısından alıntı yapan Ahmet Hakan, Yavaş'a "kendisine koltuk için partisini değiştirmeyeceğini bu nedenle de CHP'den aday olmayacağı" yönündeki sözlerini hatırlattı.

"MHP'NİN ADAYINI BEKLEDİM"

Ahmet Hakan'a aynı görüşmede, toplumda çok fazla kutuplaşma olduğunu bu nedenle taraf olmak istemediğini söylediğini hatırlatan Yavaş, Eylül ayında yapılan tüm anketlerde kendi isminin çıktığını bu nedenle de MHP'nin adayının açıklanmasını beklediğini söyledi.

İşte Yavaş'ın neden CHP'den aday olduğunu anlatan o sözleri;

"Ankara'ya ilişkin anketler yapılırken, Ankara'da benim MHP'den aday olmam halinde belediye başkanlığını kazanacağım yönünde bir sonuç ortaya çıkmıştı. Ben o tarihte, belediye başkanı adayı yapar mı diye bekledim. O süreç içerisinde kendi adaylarını belirlediler. Bir de tabi ki benimle ilgili bir açıklama yapıldı, o şahsiyetle bir ilişkimiz yoktur diye. Ben bunun üzerine küçük partilerden birisinden aday olmak istedim. Ankara'da o dönem içerisinde iki önemli ihtiyaç ortaya çıktı. Bunlardan ilki benim büyükşehir adayı olmam konusundaydı.

"AK PARTİ'DEN TEKLİF GELDİ"

Biz Demokrat Parti ile o dönemde görüşmeye başladık. Bu arada buradan söylemem gerekiyor ki AK Parti dahil tüm partilerden adaylık teklifi geldi. AK Parti'nin ki ilçe belediye başkanlığı konusundaydı. Biz ısrarlı biçimde küçük partiden aday olalım ve kutuplaşma da taraf olmayalım istiyorduk.

"GÖKÇEK ADAYLIĞI ENGELLEDİ"

Demokrat Parti, eski ANAP binasının yanındaki arsayı müteahhite vermiş, buranın inşaat ruhsatını da almış. Tam bu dönem içerisinde bir Melih Gökçek bir twit attı. Gökçek twit'inde "Geçen seçim önemli oranda oy almış bir ismi İstanbul'un baronları, küçük partiden aday yapmak istiyor. Benim oylarımı bölmek istiyor, çok büyükte paralar dönüyor. Ben de merak ediyorum" diye yazmış. Beni kastediyordu bu yazısında. Derken iki üç gün sonra Belediye Meclisi'nden bir karar alarak, Demokrat Parti'nin o arsasını "eğitim ve kültür" alanı yapıp, işi sabote etti. Demokrat Parti, oradan elde ettiği parayla seçimi finanse edecekti. Bizim böyle seçimi finanse edecek bir paramız yoktu.

"GÖKÇEK'TEN ANKARA'NIN KURTULMASI ZORUNLU"

Kapı oradan da kapanınca, bunu zorunluluk olarak düşünmüyorum ama iki tane zorunluluk ortaya çıktı. Bunlardan ilki Melih Gökçek'ten Ankara'nın kurtulmasıydı. İkinci olarak Mansur Yavaş'a böyle bir talep var. Üstelik belediye imkanları kullanılarak, hep önünüz kesiliyor. Bu kadar tesadüf olur mu? İki gün önce twit atacaksınız ardından da Demokrat Parti'nin sizin seçim kampanyasını finanse etmek için kullanacağı arsa ani bir kararla bir şekilde satışının önüne geçiliyor.

"ANKETLER YAPILDI"

Daha sonra ki süreçte Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanıyla görüştük. Tekrar bir anket yapıldı ve sonra bu kutuplaşmanın benim ismim üzerinden engelleneceği görüşü ortaya çıktı. Adaylığımız da böyle gerçekleşti. MHP, bizi aday göstermeyince ve diğer tüm partiler de teklif getirince açıkçası herkesin kabul ettiği bir isim haline geldim.

GEZİ PARKI SORUSU

Mansur Yavaş, gazeteci Murat Çelik'in Gezi Parkı ve Ali İsmail Korkmaz sorusuna; "Gezi Parkı olaylarında gençler dinlenmedi. Otobüsler yakıldı diye 'kamu zararı' diyenler 30 yıldır otobüsleri yakanlarla hem de içinde insanlar varken yakanlarla masaya oturdu. Neden bu gençlerle masaya oturulmadı da onlara terörist dendi? Kamu zararı diyorsanız Melih Gökçek'in yaptırıp sonra da söktürdüğü Ankara'daki 'Kafes'e 80 milyon lira harcandı. İşte kamu zararı bu" dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI

Ankara'da büyük değişimler yapacağını sinyallerini veren Mansur Yavaş, projelerini tarafsız bölge'de açıkladı. Yavaş, ilk olarak Ankara'da var olan otopark ihalelerini iptal ederek hepsini İstanbul'daki İSPARK gibi yapacaklarını dile getirdi. Böylelikle otoparktan gelir elde edeceklerini söyleyen Yavaş 'Otopark gelirlerinin yarısını belediyeye diğer yarısını ise sosyal yardım kuruluşlarına vereceklerini' söyledi.

KÖMÜR YARDIMINA DEVAM

Mansur Yavaş şuan var olan Belediye Başkanı Melih Gökçek için, 'Yaşlılara hizmet,ambulans hizmeti,ekmek,kömür ve gıda yardımı konusunda kendileri çok başarılar. Şayet biz yönetime geçersek aynı şekilde devam edeceğiz' dedi

"ANKARAGÜCÜ'NE RESTEK VERECEĞİM"

Keçiörengücü, Ankaraspor gibi takımların belediyeden yardım aldığını söyleyen Mansur Yavaş, ' Sadece Ankaragücü'ne tam destek vereceğim, Ahmet Gökçek yönetimden gittikten sonra Ankaragücü destek görememiştir. Belediye Başkanı olduğum zaman Ankaragücüne tam destek vereceğini' ifade etti.

MELİH GÖKÇEK'TEN TV ATAĞI

Mansur Yavaş'ın CNN Türk'te ekrana çıktığı dakikalarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te Beyaz TV'de Latif Şimşek'in konuğu oldu.

Gökçek'in konuk olduğu Dinamit adlı programın, yayın akışına sonradan konulduğu ortaya çıktı. Osman Gökçek'in koordinatörlüğünü yürüttüğü Beyaz TV'de bu akşam saat 21'de yayınlanması gereken film yayından kaldırılarak Gökçek'in konuk olduğu Dinamit programı yayınlandı.

TWİTTER'DA YAVAŞ KAZANDI

Her iki aday aynı dakikalarda ekrana çıkarken, twitter'ın galibi ise CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Programla birlikte Mansur Yavaş ismi twitter'da TT oldu. Gökçek'in konuk olduğu program ise listeye giremedi.

Mansur Yavaş: Gökçek\'le Tartışılmaz, Kavga Edilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mansur Yavaş: Gökçek'le Tartışılmaz, Kavga Edilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • osman gelmez: Sayın Mansur YAVAŞ sakın gökçeğin seviyesine inme tüm kalbimizle seni destekliyoruz. 23 11 Yanıtla
  • sibo: ben chp lı olarak melıh beye oy kullanacam 10 23 Yanıtla
  • Türkiye: Mansur başkanı desteklemeliyiz..CHP li Mhp li demeden herkes desteklemeli..Ankara ellerinden giderse çok büyük güç kaybederler..İnaşşal Sarıgül İstanbulu, Mansur beyde Ankarayı alacak ve iki önemli kalesini zaptedeceğiz düşmanın..Sonrası kolay.. 22 10 Yanıtla
  • saliha uslu: oyumuz ve gönlümüz seninle başkan beypazarını gezdikten sonra bir bayan olarak çok etkilendim ömrümüzde mhp den başka partiye oy vermedik bu seçim bir ilk olacak inş 23 9 Yanıtla
  • MHP'li: YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ MANSUR BEY'İ, YETER Kİ GÜZEL ANKARAM BU KIŞKIRTICI VE SEVİYESİZ MELİH'DEN KURTULSUN... 20 11 Yanıtla
  • BAŞKENTLİ: mansur senın bu kadar koltuk sevdalısı oldugunu bılseydım sırf koltuk ıcın serefını ve gorusunu sattın yazıklar olsun ben bır mhpli olarak oyumu gökçeke verecem 4 oyum feda olsun gökçeke 8 21 Yanıtla
  • yılmaz: ankara mansur la güzelleşecek melih yandaşları ve oğulları doldurdu ceplerini 16 7 Yanıtla
  • BOZKURT: MHP TARİHTE HİÇBİR ZAMAN BAŞKA BİR PARTİNİN GÜDÜMÜ ALTINA HELE HELE CHP GİBİ BİR PARTİNİN ALTINA GİRMEDİ GİRMEZDE BURDA MHPLİYİM HESABINA YORUM YAPANLAR CHP NIN ZAVALLI SEMPATİZANLARIDIR. MANZUR YAVAŞ GİBİLERİNİN KAFA YAPISI BİZLERİ YAVRU MUHALEFET KONUMUNA GETİRMİŞTİR. CHPDEN ADAY OLMASI KENDİSİNİN BİZİM NEZNİMİZDE SONUNUN GELDİĞİNDEN BAŞAKA BİRŞEY İFADE ETMEZ. RAHMETLİ TÜRKEŞ HAYATTA OLSA DEĞİL CHPYE GEÇMEK ADINI BİLE CHP İLE KİMSE ANAMAZDI. DAVA ADAMI DEDİĞİN DİK DURUR DİK SAĞA SOLU OYNAMAZ. MHP LİLER DEĞİL MANSUR YAVAŞA OY BU SAATTEN SONRA SU VERMEZ... 7 15 Yanıtla
  • OSMAN CC: Menfaat konu olduysa chp mhp fark etmez mıknatısın zıt kutupları gibi nasıl bir araya gelir ilginç, çıkıp basında bu partiler aynı fikirleri savunuyorduda okadar insanın geleceği neden karartıldı 9 13 Yanıtla
  • mt 06: adam belki iyi olabilir ama partiden kaybediyo degil mansur yavas babam chp den adsy olsa yine oy yok bunlara.hem gecen secimlerde de karayalcini abartmislardi bu kadar gorucegiz 10 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement