Mantar Toplarken Kaybolan 3 Kişi 13 Saat Sonra Kurtarıldı - Son Dakika
Yerel

Mantar Toplarken Kaybolan 3 Kişi 13 Saat Sonra Kurtarıldı

Muğla'nın Ula ilçesinde mantar toplamak için dağa çıkan ve mahsur kalan 3 kişi, 13 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.

05.11.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ula ilçesinde mantar toplamak için dağa çıkan ve mahsur kalan 3 kişi, 13 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Akyaka Mahallesi'nden mantar toplamak için dağa çıkan Mehmet Şahin Yağ, Ahmet Balaban, Nihan Özler, havanın kararması sonucu yollarını kaybederek sarp kayalıkların bulunduğu alanda mahsur kaldı.

Gruptakilerin durumu 112 acil servis ekipleri ve jandarmaya bildirmesi üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı. AFAD ve jandarma ekipleri, gece gruptakilere ulaştı. Ekipler, arazinin riskli olması nedeniyle kurtarma çalışmasını sabah saatlerine bırakarak, mahsur kalanlarla sabaha kadar bekledi.

AFAD, UMKE ve Akyaka Jandarma Komutanlığı ekipleri, havanın aydınlanmasıyla kurtarma çalışmasına yeniden başladı. Ekipler, 13 saat süren çalışmanın ardından Kuyucak mevkisinde vatandaşları ambulansın bulunduğu alana çıkardı.

Bitkin düşen ve Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan 3 arkadaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mantar Toplarken Kaybolan 3 Kişi 13 Saat Sonra Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement