Mantar Toplarken Sis Çöken Dağda Kayboldu - Son Dakika
Yerel

Mantar Toplarken Sis Çöken Dağda Kayboldu

Mantar Toplarken Sis Çöken Dağda Kayboldu

Konya’nın Derebucak ilçesinde, mantar toplamak için çıktığı dağda sis çökünce kaybolan bir kişi, uzun süren arama çalışmalarının ardından bulundu.

01.05.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Derebucak ilçesinde, mantar toplamak için çıktığı dağda sis çökünce kaybolan bir kişi, uzun süren arama çalışmalarının ardından bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Derebucak ilçesi Göynem Mahallesi'nde oturan Mustafa Sarı (42) dün sabah saat 08.00 sıralarında aracıyla kuzugöbeği mantarı toplamak amacıyla Antalya ili sınırı yakınlarındaki dağlık alana gitti. Otomobilini yol üzerindeki bir kenara park ettikten sonra göbek mantarı toplamaya başlayan Sarı, bir süre sonra bastıran sağanak yağmur altında kaldı. Ormanlık alanda çöken yoğun sis nedeniyle park ettiği otomobilinin bulunduğu yeri bir türlü bulamayan Sarı, çekmediği için cep telefonuyla da yardım isteyemedi. Akşam saatlerinde havanın kararmasının ardından evine dönüş yapmayan Sarı'yı ailesi merak edip kayıp başvurusunda bulununca Derebucak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Antalya sınırındaki dağlık alanda arama çalışmaları başlattı. Vatandaşların da destek verdiği dağlık alandaki arama çalışmalarına Beyşehir, Seydişehir ilçesi Jandarma timleri ile Konya AFAD ekipleri de destek verdi. Konya'dan gelen jandarma iz takip köpeğinin de iştirak ettiği arama çalışmaları yağan yağmur ve yoğun sis altında gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Önce kayıp şahısın park halindeki aracı bulunurken, ardından bu bölgede arama çalışmaları genişletildi. Yapılan aramalar sonucunda kayıp şahıs, vatandaşlar tarafından saat 02.00 sıralarında Antalya il sınırı içerisindeki yaklaşık bin 400 metre yüksekliği olan Uluçukur mevkisinde bulundu. Dağlık alanda park ettiği otomobiline yaklaşık 7-8 kilometre mesafede bulunan kayıp şahıs, kendisini bulan vatandaşlarla birlikte sabah gün ışığının çıkmasıyla Jandarma ekipleri ile buluşarak ailesine teslim edildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mantar Toplarken Sis Çöken Dağda Kayboldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement