Mantı Yapıp Üniversite Öğrencilerine Destek Oluyorlar - Son Dakika
Yerel

Mantı Yapıp Üniversite Öğrencilerine Destek Oluyorlar

Mantı Yapıp Üniversite Öğrencilerine Destek Oluyorlar

Alaşehir’de faaliyet gösteren Yunus Emre Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri derneklerini tanıtmak amacıyla ’Mantı Günü’ düzenledi.

18.05.2016 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaşehir'de faaliyet gösteren Yunus Emre Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri derneklerini tanıtmak amacıyla 'Mantı Günü' düzenledi. Yaptıkları mantı, erişte, saç pidesi, kermes gibi faaliyetler ve bağışlarla 1998 yılından bu yana 700 üniversite öğrencisine destek olan derneğin gönüllü hanımları bu yıl içinde de 140 üniversite öğrencisine 200 TL nakdi yardımda bulunarak eğitime verdiği desteğini sürdürdü. Yapılan çalışmalar Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin tarafından da takdir belgesi ile ödüllendirildi.

Tarihi Kurşunlu Han'da düzenlenen tanıtım etkinliğine Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Belediye başkanı Gökhan Karaçoban, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, derneğin gönüllü üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Mantı Gününde konuşan Dernek Başkanı Ayşe Köseoğlu, "Yunus Emre Kültür ve Dayanışma Derneği ilçemizdeki eğitim, kültür ve sosyal alandaki faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. İlçemizi ulusal ve uluslar arası platformlarda temsil edebilecek yetenek ve bilgi birikimine sahip olup, ancak maddi yetersizlikleri nedeniyle eğitimine devam edemeyecek durumdaki gençlerimize bir nebze de olsa destek olmak derneğimizin misyonunu oluşturmaktadır. 1998 yılından bu yana devam eden misyonumuzda 700 üniversite öğrencimiz eğitimini tamamlamıştır. 2016 yılı içerisinde 140 öğrencimize 200 TL nakdi para yardımı yaptık. 38 gönüllü üye ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelir kaynağımız mantı, erişte, saç pidesi, kermes gibi faaliyetler ve hayırseverlerin bağışları oluşturuyor. Çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

Törene katılan ve dernek üyelerine çalışmalarından dolayı birer takdir belgesi veren Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ise şunları söyledi:

"Ülkemizin bu tür sosyal ve kültürel kuruluşlara çok ihtiyacı var. Bu tür etkinliklerle Alaşehir'imizde kültür mantığı daha da gelişecektir. Yunus Emre Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerini ve bağışçılarını kutluyorum."

Düzenlenen etkinlikte katılımcılara mantı ikram edilirken, Alaşehir'de görev yapan müzik öğretmenlerinden oluşan koro katılımcılara müzik ziyafeti verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mantı Yapıp Üniversite Öğrencilerine Destek Oluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement