Manyas Gölü Balıkçılarının Gözü Irak'ta - Balıkesir - Son Dakika
Ekonomi

Manyas Gölü Balıkçılarının Gözü Irak'ta - Balıkesir

Manyas Gölü balıkçıları, Irak'taki iç karışıklık nedeniyle bölgeye balık gönderememekten şikayetçi.Bandırma Bereketli Köyü Kuş Gölü Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Zeki Tek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'taki olaylar nedeniyle İsrail sazanı ihracatında ciddi daralma olduğunu söyledi.

24.10.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manyas Gölü balıkçıları, Irak'taki iç karışıklık nedeniyle bölgeye balık gönderememekten şikayetçi.

Bandırma Bereketli Köyü Kuş Gölü Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Zeki Tek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'taki olaylar nedeniyle İsrail sazanı ihracatında ciddi daralma olduğunu söyledi.

Gölde bol balık bulunduğunu ancak satışların düşmesi nedeniyle az avlandıklarını ifade eden Tek, "Geçen yıllarda Irak'ın bütün bölgelerine balık gidiyordu, şimdi sadece başkent Bağdat'a gönderebiliyoruz. O yüzden kotayı da kıstık. Günlük 8-10 ton balık çıkartıyoruz. Önceki yıllarda 9 aylık sezonda bin tona yakın gerçekleştirdiğimiz balık ihracatı 400 tona kadar düştü. 1 tır doldurduktan sonra bekliyoruz birkaç gün balığa çıkmıyoruz. Balık satışları zayıf, Irak düzelirse bizim işler de düzelecek. Balığın kilosunu 1 liradan satıyoruz. Bu fiyatlar da ancak giderleri karşılar." dedi.

Kooperatifin 106 üyesi bulunduğunu, 54 teknenin avlanmak için göle açıldığının belirten Tek, "Sürekli iş olsa para kazanacağız, balık çok ama alıcı pek yok. Balık bolluğundan en fazla, yaz için sıcak bölgelere göç etmeyip Manyas Gölü'nde kalan pelikanlar faydalanıyor." diye konuştu.

Manyas Gölü Balıkçılarının Gözü Irak\'ta - Balıkesir
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Manyas Gölü Balıkçılarının Gözü Irak'ta - Balıkesir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement