Manyas Ovası'nı Su Bastı - Son Dakika
Güncel

Manyas Ovası'nı Su Bastı

Manyas Ovası\'nı Su Bastı

Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde, iki gündür etkili olan sağanak yağmur nedeniyle 7 bin dönüm ekili arazi sular altında kaldı.

24.09.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde, iki gündür etkili olan sağanak yağmur nedeniyle 7 bin dönüm ekili arazi sular altında kaldı. Ayçiçeği, çeltik ve mısır ekili arazideki suyun tahliyesi için çalışmalara başlandı.

Manyas ve çevresinde iki gündür etkili olan sağanak yağmur ve tahliye kanallarının tıkanması nedeniyle ovadaki Kocagöl, Akçaova ve Hamamlı köylerine ait göl kıyısındaki arazileri su bastı. 7 bin dönüm arazideki suyun boşaltılması için iki ayrı bölgeden iş makinesiyle kanallar açıldı.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, Manyas Gölü'ne dökülen su tahliye kanallarının dolması ile birlikte taşkın olayının yaşandığını ve 7-8 kilometre uzunluğunda ve 500 metre genişliğindeki ekili arazilerin tamalen suların altında kaldığını söyledi. Devlet Su İşleri ve özel bir şirkete ait iş makineleri tarafından açılan tahliye kanallarında göle akış kodu yarım metre düşürülerek Manyas Gölü'ne suyun tahliyesine başlandığını belirten Danç, ayçiçeği çeltik, mısır, fasulye ve domates ekili alanlara büyük zarar gördüğünü kaydetti.

Kocagöl Mahallesi Muhtarı Recep Can ve Hamamlı Mahallesi Muhtarı Hikmet Saygı ise suyun tarlalardan tahliyesinin en az 4- 5 günü bulacağını bunun da çeltik ve mısır dışında diğer ürünleri çürüteceğini söyledi.

Ziraat Odası Başkanı ve muhtarlar, baskınların önlenmesi için tahliye suyu kenarlarına duvar örülmesini ve motopomp kurulmasını istedi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manyas Ovası'nı Su Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement