Manyas'ta Hububat Ekim Alanı 70 Bin Dekara Geriledi - Son Dakika
Yerel

Manyas'ta Hububat Ekim Alanı 70 Bin Dekara Geriledi

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, aşırı yağışlar nedeniyle hububat ekim alanının 110 binden 70 bin dekara gerilediğini söyledi.

26.05.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, aşırı yağışlar nedeniyle hububat ekim alanının 110 binden 70 bin dekara gerilediğini söyledi.

Danç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı yağışların ekim zamanı olumsuz etkilere yol açtığını belirterek, üreticilerin tarlasını işleyemediğini kaydetti.

Geçen yıla göre hububat ekim alanlarının önemli oranda azaldığını dile getiren Danç, şöyle dedi:

"Geçen yıl 110 bin dekar olan hububat ekim alanı, bu sene 70 bin dekara geriledi. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇSK) göre aslında bu yıl 47 bin dekar hububat ekimi görülüyor. Ama bizim gördüğümüz 70 bin dekar civarı. Bunun nedeni eylül ayı ve sonrasında yağışların özellikle ovadaki arazileri su altında bırakması. Bırakın ekmeyi vatandaş ekili olan ayçiçeğini suyun içinde biçti, mısırını ise daha geçtiğimiz aylarda hasat edebildi. Çiftçi tarlalara su yüzünden giremedi. Hal böyle olunca da hububat ekiminin zamanı geçti ve araziler ayçiçeği, mısır, domates ve çeltik ekimi ile değerlendirildi."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manyas'ta Hububat Ekim Alanı 70 Bin Dekara Geriledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement