Manyas'ta Pancar Üretimi Artacak - Son Dakika
Güncel

Manyas'ta Pancar Üretimi Artacak

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, "Geçen yıl 2 bin 700 ton pancar üretimi yapılmıştı bu yıl ise şimdiden çiftçiler, Manyas Pancar Bölge Şefliğine 30 bin ton ürün verme taahhüdünde bulundular.

04.03.2017 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, "Geçen yıl 2 bin 700 ton pancar üretimi yapılmıştı bu yıl ise şimdiden çiftçiler, Manyas Pancar Bölge Şefliğine 30 bin ton ürün verme taahhüdünde bulundular." dedi.

Danç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede çiftçilerin eski yıllarda da pancar üretimi yaptığını, ancak Susurluk Şeker Fabrikası'nın devre dışı kalmasıyla üretimin yüzde 80 civarında azaldığını belirtti.

AK Parti Balıkesir milletvekillerinin gayretleri sonrası fabrikanın bu yıl yeniden açılacağını dile getiren Danç, şöyle devam etti:

"Susurluk Şeker Fabrikası'nın açılacağı haberi Manyas, Gönen ve Bandırma ilçelerindeki çiftçiler arasında sevinçle karşılandı. Geçen yıl 2 bin 700 ton pancar üretimi yapılmıştı. Bu yıl ise şimdiden çiftçiler Manyas Pancar Bölge Şefliğine 30 bin ton ürün verme taahhüdünde bulundular. Daha önceki yıllarda sadece Manyas'ta 16-17 bin dekar alanda pancar ekimi yapılırken, bu oranın bu yıl en az 10 kat daha artacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca 210 bin dekarın sulamaya açılacağı bir ilçede pancar ekimleri daha da artabilir."

Bölgede pancar hasadının sonbaharda başladığını belirten Danç, yağmurlar nedeniyle tarlalara kamyon girmesinin mümkün olmadığını, römorkla taşımanın da maliyetli olduğunu söyledi. Bunun için pancar alım merkezlerinin ve kantarlarının Susurluk Şeker Fabrikası ile birlikte açılması istediklerini ifade eden Danç, "Susurluk Şeker Fabrikasının açılışında emeği geçenlere ve AK Parti Balıkesir milletvekillerine bölge çiftçisi adına teşekkür ediyorum." dedi.

Manyas Sulama Birliği Başkanı Erdem Biçer de bölgenin Manyas Barajı ile sulama alanlarının "sağ sahil" ve "sol sahil" olmak üzere ikiye ayrıldığını, sağ sahilde sulamaya açılan alanın 5 bin 200 hektar olduğunu bildirdi.

Sol sahilde inşaatın devam ettiğini, bölgeye bağlı Aksakal-Ergili pompajı istasyonuyla 35 bin dekar alanda sulama hizmeti verildiğini anlatan Biçer, "Bu zamana kadar ürün desenlerinde çeltik, domates ve mısır ekilmekteydi. Bu yıl Susurluk Şeker Fabrikası'nın açılmasıyla pancar da bölgemize belirli miktarda girmekte olup, ilerleyen dönemlerde pancarın da su ihtiyacını karşılayacağız." diye konuştu.

Manyas\'ta Pancar Üretimi Artacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manyas'ta Pancar Üretimi Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement