Manyas'ta Şiddetli Yağış - Son Dakika
Yerel

Manyas'ta Şiddetli Yağış

Manyas'taki şiddetli yağış- Manyas Ovası'nda 7 bin dekar ekili arazinin su altında kaldığı selde çeltik, domates, fasulye ve mısır üreticileri zarar gördü. Balıkesir'de etkili olan şiddetli yağış, Manyas Ovası ve çevresinde hasara yol açtı.

23.09.2014 17:03  Güncelleme: 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, yaptığı açıklamada, ilçede 7 bin dekar arazinin sular altında kaldığını belirterek, selden en çok çeltik, domates, fasulye ve mısır üreticilerinin zarar gördüğünü söyledi.İş makineleriyle kanallar açılarak suların tahliyesine başlanıldığını dile getiren Danç, şöyle konuştu: "Aşırı yağıştan dolayı göle giden tahliye kanalları çamurla doldu. İlçeye bağlı Kocagöl, Akçaova ve Hamamlı mahallelerindeki arazilerden suların boşaltılması için iş makineleriyle iki ayrı kanal açılacak.

Taşkın sonrası gölün 7 bin dekar ekili arazi su altında kaldı. Zararımız çok büyük, üretici zor durumda."Kocagöl Mahallesi Muhtarı Recep Can ise suların tarlalardan tahliyesinin en az 4-5 günü bulacağını ve bunun su altında kalan ürünleri çürüteceğini söyledi.

Manyas\'ta Şiddetli Yağış
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manyas'ta Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement