Manyas'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manyas'tan Kısa Kısa

Manyas\'tan Kısa Kısa

21 bin 500 büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldı.

14.10.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü veterinerleri tarafından Manyas'ta 21 bin 500 büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldığı bildirildi.

İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, ilçede 23 bin 700 büyükbaş hayvan varlığının bulunduğunu ve şimdilik bunların 21 bin 500'ünün aşılandığını belirtti. Aşılamanın yanı sıra küpeleme çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Işıktaş, "İlçede yeni doğan buzağılara ve küçükbaş hayvanlara küpeleme çalışmaları devam ediyor. İlçede yaklaşık 45 bin dolaylarında küçükbaş hayvan bulunuyor. Ayrıca Soğuksu, Şevketiye, Çamlı, Kocagöl ve Akçaova mahallelerinin dışında ki mahalleler de küçükbaş hayvanlar da görülen mavi dil hastalığı nedeni ile karantina devam ediyor" dedi.

-Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

Manyas Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Tancan Barçin'in başkanlığında yapıldı.

Meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantı tarife komisyonu seçimi ile gündem de ki diğer konular görüşüldü. Tarife Komisyonuna AK Partiden Şükrettin Akol, Ergün Akgün, Cemil Karadağ, CHP'den Ulvi Çare, MHP'den ise Gökhan Bahçıvan seçildi. Mecliste önümüzde ki bütçe yılında uygulanacak işyeri açma, tatil çalışma ruhsatı ve pazar yeri işgal bedelleri de arttırıldı. Pazar yeri işgal ücreti metresi 1,25 liradan 1,5 liraya çıkarılırken, tatil çalışma ruhsatı ücretleri ise işyerinin büyüklüğüne göre 20-800 lira arasında güncellendi. İşyeri açma ruhsatları ise metrekaresinin bir lira olması kararlaştırıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manyas'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement