Mardin Basma Sanatının Son Ustası Nasra Şimmeshindi, 92 Yaşında Öldü - Son Dakika
Güncel

Mardin Basma Sanatının Son Ustası Nasra Şimmeshindi, 92 Yaşında Öldü

Mardin Basma Sanatının Son Ustası Nasra Şimmeshindi, 92 Yaşında Öldü

Basma sanatının son ustası Nasra Şimmeshindi, 92 yaşında öldü (ek)MÜSLÜMANLAR'DAN KİLİSEYE TAZİYE ZİYARETİBu sabaha karşı ölen 'Nasra Teyze' için Kırklar Kilisesi'ndeki taziye evinde başsağlığı dilekleri kabul edilmeye başlandı.

27.04.2016 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basma sanatının son ustası Nasra Şimmeshindi, 92 yaşında öldü (ek)

MÜSLÜMANLAR'DAN KİLİSEYE TAZİYE ZİYARETİ

Bu sabaha karşı ölen 'Nasra Teyze' için Kırklar Kilisesi'ndeki taziye evinde başsağlığı dilekleri kabul edilmeye başlandı. Süryan Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve Çilli'nin ailesine Süryaniler birlikte Müslümanlar taziye ziyaretinde bulundu. Metropolit Özmen burada yaptığı konuşmada, 'Nasra Teyze'nin çalışkanlığı, iş ahlakı ve dürüstlüğüyle çok güzel bir örnek olduğunu söyledi. Nasra Şimmeshindi'nin son nefesine kadar sanatını sürdürdüğünü, herkese sevgi ve saygıyla yaklaştığını belirten Özmen, "Arap, Kürt, Türk ve bütün halklarla bütünleşmiş bir şahsiyetten bahsediyoruz. Herkese örnektir Nasra Teyze. Mardin'deki herkesin başı sağ olsun" dedi.

OTURDUĞU EVİN TARİHİ DOKUSU KORUNACAK

Nasra Şimmeshindi'nin büyük oğlu Hanna Çilli de, annesinin ölümü ile hem Mardin'in, hem de Süryanilerin büyük bir değerini kaybettiğini söyledi. Nasra teyzenin torunu Metin Ezilmez ise, anneannesinin sanatını, hakkıyla yerine getirdiğini ifade etti. Anneannesinin aldığı ödülleri ve işinde kullandığı malzemeleri, evinde olduğu gibi muhafaza etmeyi planladıklarını anlatan Ezilmez, "Çalışma masası, tezgahı, her şey yerinde duracak. Evinin müzeye dönüştürüp dönüştürülmemesi konusunda aile olarak karar alacağız. Şu anda tarihi dokusu olduğu gibi korunacak" diye konuştu.

BABASI ATATÜRK'E PORTRE HEDİYE ETMİŞ

Nasra Çilli'nin yeğeni telkari ustası Suphi Yerlihindi, Çilli'nin doğal boyalarla kumaşa baskı işini babasından öğrendiğini kaydetti. Yerlihindi, Mardin'in sarı taşlarını oyarak resimler yapan Çilli'nin babasının, Cumhurbaşkanı seçildiği dönemde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e, kendi hazırladığı portresini hediye ettiğini anlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA, ÇİLLİ'YE ÖDÜL VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 4 yıl önce Başbakanlığı döneminde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla geldiği Mardin'deki, 'Büyüyen Türkiye, Güçlenen Kadınlar' programında, Nasra Çilli'ye girişimcilik ödülü vermişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Basma Sanatının Son Ustası Nasra Şimmeshindi, 92 Yaşında Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement