Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Hdp'nin Cumhurbaşkanı Adayı Hdp Eş Genel Başkanı... - Son Dakika
Güncel

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Hdp'nin Cumhurbaşkanı Adayı Hdp Eş Genel Başkanı...

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Hdp\'nin Cumhurbaşkanı Adayı Hdp Eş Genel Başkanı...

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ortadoğu'daki halkların özgürleşmesinin ancak Kürt halkının özgürlüğüyle mümkün olacağını da ifade ederek, Bugün Kürtler 40 milyon insanıyla Ortadoğu'nun en önemli halkıdır.

14.07.2014 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ortadoğu'daki halkların özgürleşmesinin ancak Kürt halkının özgürlüğüyle mümkün olacağını da ifade ederek, Bugün Kürtler 40 milyon insanıyla Ortadoğu'nun en önemli halkıdır. Kürt halkı özgürleşmeden Türk halkı da özgürleşmez. Kürt halkı özgürleşirse Türkiye'ye demokrasi gelir. Aynı şekilde Kürtlerin özgürleşmesi Ortadoğu'da demokrasinin gelmesinin önünü açar ve Ortadoğu halkları çetelerden kurtulmuş olurdiye konuştu.

Türkiye'de 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Türk, HDP'nin adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sadece Kürt halkının değil, aynı zamanda tüm halkların ve sömürülenlerin de adayı olduğunu söyledi. Barışçıl bir sürecin gelişmesi için de PKK lideri Abdullah Öcalan'ın büyük bir çaba gösterdiğini vurgulayan Mardin Belediye Başkanı Türk, Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı seçiminde alacağımız sonuç, barışın kalıcı olması için çok büyük bir katkı sunacaktır. Bizler biliyoruz ki burada biz muhaliflerin ve demokrasi isteyenlerin gücü ortaya çıkarsa bu gücün dışında bu gücü dışarıda tutarak hiç kimse siyaset yapamaz. Kürtler ve demokrasi güçleri bu ülkede çözümün anahtarı olur. Geleceğin anahtarı olur. Bunun içinde bu seçim halkların kardeşliği için çok önemlidirdedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Hdp'nin Cumhurbaşkanı Adayı Hdp Eş Genel Başkanı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement