Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Türk ve Akyol, Irak'ta - Son Dakika
Güncel

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Türk ve Akyol, Irak'ta

Eşbaşkanlar Türk ve Akyol, Süleymaniye Valisi Feridun ile makamında görüştü.

19.01.2015 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta bulunan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol, Süleymaniye Valisi Dr. Aso Feridun'u makamında ziyaret ettiler.

Sur Belediye Eşbaşkanı Seyit Narin'in de yer aldığı heyetin, Feridun'la görüşmesi basına kapalı gerçekleşti. Süleymaniye Valiliği'nden ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Ahmet Türk'ün, Mardin ve Süleymaniye'nin, "kardeş kent" olmasını önerdiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk'ün, "Mardin, Mezopotamya'nın en kadim kentlerindendir. Burada birçok halk ve etnik unsur birlikte yaşamaya devam ediyor. Halklar arasındaki barış ve iyi ilişkiler, kardeş kent projeleriyle gerçekleşiyor. Bu yüzden Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak kardeş kent projesini başlattık. Bu proje kapsamında Mardin ve Sülaymaniye illeriyle ilçelerinin ortak hareket etmesini ve kardeş kent olmasını öneriyoruz. İlk etapta kültürel, spor, gençlik, kadın ve çevre konularında ortak etkinlikler yapılabilir" dediği kaydedildi.

Süleymaniye Valisi Dr. Aso Feridun da Mardin ile Süleymaniye'nin kardeş kent olması projesini kabul ederek, ilişkileri daha iyi bir seviyeye çıkarmak istediklerini dile getirdi. - Süleymaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Türk ve Akyol, Irak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement