Mardin'de AK Parti'nin Temayül Oylaması Başladı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de AK Parti'nin Temayül Oylaması Başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili adaylığı için, 106 aday adayının girdiği temayül yoklamasında oy kullanım startını AK Parti Mardin İl Başkanı Bahattin Uncu kullandığı oy ile verdi.

01.03.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili adaylığı için, 106 aday adayının girdiği temayül yoklamasında oy kullanım startını AK Parti Mardin İl Başkanı Bahattin Uncu kullandığı oy ile verdi.

AK Parti'de bin 780 teşkilat üyesi milletvekili aday belirlemesinde önemli bir kriter olan temayül yoklaması için Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda sandık başına gitti. AK Parti Genel Merkezi'nden gelen Trabzon milletvekili Safiye Seymenoğlu, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar başkanlığında yapılan temayül yoklamasına teşkilat üyeleri ilgi gösterdi. Her ilçenin, il yönetiminin ve istişare kurulunun ayrı sandıklarda oy kullandığı temayül yoklamasında çıkan sonuç kamuoyuna açıklanmayacak. Oy kullanımının ardından çıkan zarflar açılmadan mühürlenerek Ankara'ya gönderilecek. 10 ilçe, il yönetimi ve istişare kurulu için ayrı kurulan 11 sandık ve 20 oy kullanma kabininde oy kullanımı yapıldı.

ADAYLAR 7 NİSAN'DA BELİRLENECEK

Oy kullanımından önce açıklama yapan İl Başkanı Bahattin Uncu, aday adayları başvuru sürecinde olduğu gibi temayülde de tüm aday adaylarının haklarını koruyarak çalışmaları yapacaklarını belirtti. Temayülden sonra aday adaylarının Ankara'da mülakata gideceklerini kaydeden Uncu, "Temayül yoklaması ile teşkilatımızın görüşlerini alacağız. Aday adaylarımızın teşkilatlar arasında tanınırlığını belirleyeceğiz. Ardından kamuoyu araştırması yapılacak. Ardından 6 Mart'a mülakatlar başlayacak. Alt komisyonlarda aday adaylarımızla mülakat yapılacak. Ardından yine genel başkan yardımcılarından oluşan bir komisyon adayları değerlendirecek. Mülakat dışında genel merkezimiz aday adayları ile ilgili kamuoyu yoklaması yapacak. Anket sonuçları, mülakat ve temayül yoklamalarının ardından 7 Nisan'a kadar adaylarımız belirlenecek" dedi.

7 Haziran seçimlerinin önemine değinen Uncu, " Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan anayasa çalışmalarının yapılacağı bu mecliste yeni arkadaşlarımız olacak. Bu arkadaşlarımız arasında buradaki aday adayları da bulunuyor. Bu yarışın sonunda birileri ipi göğüsleyecek, birileri göğüslemeyecek. Göğüslemeyecek olanlar bundan sonra da bu partinin ve bu kadroların başarıları için çalışacak. Burada temayülümüzü yaptıktan sonra alanda AK Parti'nin çalışmalarını halka anlatacağız" diye konuştu.

SONUÇLAR AÇIKLANMAYACAK

Temayül yoklamasında oy kullanma hakkı olan bin 850 kişi oy pusulasında 6 ismi işaretlemek zorunda. 6'nın üzerinde ya da altında işaretlenen oy pusulaları geçersiz sayılacak. Oy kullanımı sona erdikten sonra oylar mühürlenerek tutanak eşliğinde Ankara'ya götürülecek. Sonuçlar açıklanmayacak. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de AK Parti'nin Temayül Oylaması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement