Mardin'de Bir Terörist Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Bir Terörist Yakalandı

Mardin Kızıltepe'de, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı.

02.04.2015 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Kızıltepe'de, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, güvenlik güçleri tarafından, Mardin Kızıltepe'de, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığı belirtildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı dört F-16 ile Türkiye- Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu, dört 4E/2020 ve iki F-16 uçakları ile de Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşunun icra edildiği de bildirildi.

Bu görev esnasında, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından, iki Türk F-16 uçağının, toplam üç dakika 10 saniye süre ile dört kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca söz konusu Yunan F-16 uçakları tarafından, Ege'nin uluslararası hava sahasında, Etkin Çaba Harekatı'na yardımcı destek keşif gözetleme uçuşu icra eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir adet Deniz Karakol uçağına da saat 14.34'te bir dakika dört saniye süre ile radar kilidini atmak suretiyle tacizde bulunulmuştur. Yürürlükteki 'angajman kuralı' gereği, uçaklarımız tarafından Yunan savaş uçaklarına aynı ile mukabele edilmiştir."

Bu arada Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait dört bot ile Türkiye-Suriye yan hududunda deniz trafiği kontrolü görevi, bir gemi ile de Doğu Akdeniz'de durumsal farkındalığı artırmaya yönelik keşif ve gözetleme görevinin icra edildiği açıklandı.

Açıklamada, TSK ve TRT Kurumunun iş birliği ile hazırlanan "Savaşta Barışta Türk Ordusu" adlı televizyon programının 4 Nisan Cumartesi günü saat 13.10'da TRT-1'de yayımlanacağı, bu bölümde "Kara Havacılık Komutanlığı" bölümün yer alacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de Bir Terörist Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement