Mardin'de Eğitime Kar Tatili - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Eğitime Kar Tatili

Mardin Valiliği'nce yazılı olarak yapılan açıklamada, 4 Ocak Pazartesi, Nusaybin, Kızıltepe ve Yeşilli hariç diğer ilçeler ile bağlı köylerdeki ilk ve ortaöğretim okullarında eğitim ve öğretime bazı okullarda 1, bazılarında ise 2 günlük ara verildiğini duyurdu.

03.01.2016 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valiliği'nce yazılı olarak yapılan açıklamada, 4 Ocak Pazartesi, Nusaybin, Kızıltepe ve Yeşilli hariç diğer ilçeler ile bağlı köylerdeki ilk ve ortaöğretim okullarında eğitim ve öğretime bazı okullarda 1, bazılarında ise 2 günlük ara verildiğini duyurdu. Açıklamada, hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Akşam saatlerinde Mardin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle, yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek amacıyla bazı ilçelerde eğitime ara verildiği belirtilerek, "Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde İlimizde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek amacıyla; Nusaybin, Kızıltepe ve Yeşilli ilçelerimiz dışındaki tüm ilçelerimizde ilgili kaymakamlıklarca Yüksek Öğretim Kurumu hariç olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Artuklu, Savur, Dargeçit, Ömerli İlçelerimizde 2 gün eğitim ve öğretime ara verilirken; Midyat, Mazıdağı ilçelerimizde 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Derik ilçe merkezinde eğitim ve öğretim devam edecek olup, bazı mahallelerde (Böğrek, Beskavak, Bozbayır, Ballı, Hisaraltı, Aşağımezra, Taşıt, Dumluca, Bozbayır, Üçtepe, Yassıtepe, Demirli, Subaşı, Şahverdi, Düztaş, Derinsu, Meşeli, Subatan, Şerefli, Akıncılar, Burç, Goktaş, Üçkuyu, Bozok, Çayköy, Akçay, Aktaş, Düztaşçivili, Şeyhhabib, Pirinçli, Çukursu, Çiçekli) eğitime 1 gün ara verilecektir. Ayrıca eğitim ve öğretime ara verildiği günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel valiliğimizce idari izinli sayılacaklardır" denildi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Eğitime Kar Tatili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement