Mardin'de Elektrik Kesintisi Protestosu - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Elektrik Kesintisi Protestosu

Mardin\'de Elektrik Kesintisi Protestosu

Mardin'de elektrik kesintilerini protesto etmek için Mardin Şırnak karayolunu kapatan gruba polis müdahale etti.

19.08.2014 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de elektrik kesintileri nedeniyle sulayamadıkları ürünlerinin zarar gördüğünü iddia eden grup, Mardin- Şırmak karayolunu 7 saat süreyle trafiğe kapattı.

Sık sık yaşanan kesintiler nedeniyle düzenli sulama yapamadıkları için ürünlerinin kuruduğunu öne süren bir grup traktörleriyle Artuklu'ya bağlı Akıncı Mahallesi'nde bir araya geldi.

Grup, traktörleri yola dizerek ve oturma eylemi yaparak Mardin- Şırnak karayolunu ulaşıma kapattı. Yaklaşık 7 saat süren yol kapatma eyleminde, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Çevrede önlem alan polis ve jandarma ekipleri, eylemin kanunsuz olduğunu belirterek, grubu dağılmaları konusunda uyardı.

Artuklu İlçe Kaymakamı Soner Karataşoğlu ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Februniye Akyol ise eylemcilerle görüşerek sorunlarını dinledi.

Kaymakam Karataşoğlu, elektrik kesintisinin 2 saat içerisinde sona ereceğini, eylemin artık bitirilmesi gerektiğini ifade ederek, elektriklerin gelmemesi durumunda gruba eyleme tekrar devam edilebileceklerini söyledi

Yapılan görüşmelere rağmen eylemlerine devam eden grup, güvenlik güçlerine taş attı.

Güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı ve TOMA'larla müdahale etti. Gazdan ve sudan etkilenen grubun  traktörlerini yoldan çekmesi sonucu Mardin-Şırnak yolu ulaşıma açıldı.

Yolcu minibüsü sürücüsü Kemal Akdeniz, yoldan geçmek isterken bir grup tarafından aracının taşlandığını ileri sürdü.

Akdeniz, şunları söyledi:

"Bir hamile hastamız vardı. Mardin'e çıkıyorduk ambulansın peşinde. Köyün girişinde bize saldırdılar. Oradan geri geldik bu kadar yolu. Köylüler gene gelip bizi burada taşladılar. Yolcular indikten sonra camları kırdılar. Minibüsün anahtarını aldılar. Şu an anahtarımız onların elindedir." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Elektrik Kesintisi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement