Mardin'de Husumetli İki Aile Barıştırıldı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Mardin\'de Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Savur'a bağlı Çınarönü köyü ve Bismil'e bağlı Üçtepe köyünde yaşayan Tekin ve Peker aileleri arasında devam eden husumet, son buldu.

25.03.2013 10:54  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Savur ilçesine bağlı Çınarönü köyü ve Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Üçtepe köyünde yaşayan Tekin ve Peker aileleri arasında bir yıldan beri devam eden husumet, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin il örgütünün araya girmesiyle sonlandırıldı.

Aileler arasındaki husumetin son bulması vesilesiyle Kızıltepe ilçesinde düzenlenen barış yemeğine; BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, BDP PM üyeleri Fesih Özel, Ali Ürküt ve Cihan Sincar, BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, BDP İlçe Başkanı Fettah Tekin, İl genel ve belediye meclis üyeleri, Tekin ve Peker ailelerinin önde gelenlerinin yanı sıra STK temsilcileri de katıldı. Yemekte konuşan Ata, Kürtlerin sorunlarını kendi aralarında çözmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Her iki aileye de göstermiş oldukları bu büyük fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Kürtler, birbirleriyle olan ilişkilerini birlik ve beraberliklerini geliştirerek korumalıdırlar. Bu barış yemeği, Kürt halkının kendi içinde ne kadar dayanışma içersin de olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Tekin ve Peker aileleri tokalaşarak helallik istedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Husumetli İki Aile Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement