Mardin'de İki Doktorun Darp ve Tehdit Edildiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Mardin'de İki Doktorun Darp ve Tehdit Edildiği İddiası

Mardin'de farklı hastanelerde çalışan iki doktorun ölümle tehdit edilerek darp edildikleri iddia edildi.

09.01.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de Devlet Hastanesi’nde görevli Romatolog Barış Gündoğdu ve Nusaybin Devlet Hastanesi'nde görevli KBB Uzmanı Dr. Ersin Şengül'ün hasta ve hasta yakınları tarafından sözlü tacize maruz kaldığı ve ölümle tehdit edildiği ileri sürüldü. Mardin Tabipler Odası ve Mardin SES Şubesi'ne üye sağlık çalışanları, Mardin Devlet Hastanesi önünde saldırıları protesto etti. Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Mardin Tabip Odası Başkanı Kamiran Yıldırım, şiddet uygulamanın hiçbir gerekçesinin olamayacağını belirterek, şiddet ile hak aranamayacağını söyledi. Genelde sıra bekleme yüzünden hasta ve hasta yakınlarının şiddete başvurmak istediğini, bunda da doktorların suçunu olmadığını ileri süren Yıldırım, "Meslektaşımız Romatolog Dr. Barış Gündoğdu, poliklinikte hastası ile ilgilenirken neden işini çabuk bitirmedin ve tabiri caiz ise ‘öbür hastayı sepetleyip’ hemen kendisini muayene etmedin diye şiddete maruz kalmıştır. Ayrıca kendisini darp etmeye çalışmışlardır. Kendine insanım diyen hiç kimsenin böyle bir zihniyete sahip olamayacağını düşünmekteyiz.

Arkadaşımız tüm iyi niyeti ile kısıtlı şartlarda hastalarına hizmetin en iyisini vermeye çalışmaktadır. Ayrıca Nusaybin Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Meslektaşımız Dr. Ersin Şengül ölüm tehdidi ve hakaretler ile şiddete uğramıştır. Şikâyeti üzerine karakola gidilince de güvenlik görevlilerinin uzlaştırma yönündeki telkinleri ile karşılanmış, şikayetinden vazgeçmeyeceğini beyan edince de yine tehditler devam etmiştir. Can güvenliğimizi sağlamak yerine tehdit ile şikayetlerimizden vazgeçirilmeye çalışılmaktayız" dedi.

Her iki olayda meslektaşlarına geçmiş olsun temennisinde bulunduklarını ifade eden Yıldırım, çalışma koşulları ile çalışma güvenliğinden sorumlu yöneticilere şiddetin önüne geçilmesi çağrısında bulunduklarını kaydetti.

Romatolog Barış Gündoğdu ise, 4 defadır aynı sıkıntıları yaşadığını belirtti. En son olayda problemli bir hastasını muayene etmeye çalışırken hasta ve hasta yakınının odaya girmeye çalıştığını belirten Dr. Gündoğdu, "Hasta çok fazla bekletildiğini söyleyip hakaret etmiştir bana. Kendisini muayene edeceğimi söylediğim halde eşi de içeri girip hakaret etmiştir bana. Beni ölümle tehdit etmiştir. Sağlıkta şiddet maalesef sıradanlaşmıştır. Bu konuda yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. En başta Sağlık Bakanlığı'ndan bunu talep ediyoruz" diye konuştu. 

MEHMET SALİH KESKİN

Mardin\'de İki Doktorun Darp ve Tehdit Edildiği İddiası
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardin'de İki Doktorun Darp ve Tehdit Edildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement