Mardin'de Kan Davası Barışla Noktalandı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Kan Davası Barışla Noktalandı

Mardin\'de Kan Davası Barışla Noktalandı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde arazi anlaşmazlığı sonucu 2 kişinin ölümüyle başlayan kan davası, barış yemeğiyle sona erdi.

05.09.2013 23:25  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde aralarında kan davası bulunan 2 aile, düzenlenen yemekte barıştırıldı.

Tutuş ve Aydın ailelerinden birer kişinin ölümüyle başlayan kan davası, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün girişimleri sayesinde sona erdi. Büyükboğaziye köyünde düzenlenen barış yemeği öncesi, iki ailenin önde gelenlerinden Hacı Mahmut Yılmaz ve Hacı Süleyman Aydın öncülüğünde tüm aile fertleri birbirleriyle tokalaşıp barıştı.

Barış yemeğinde, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Köyde kurulan çadırlarda katılımcılara yemek ikram edildi. Yemekte konuşan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, "Barışta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ailelerin önderlerini tebrik ediyorum. Çok erdemli, örnek bir davranışta bulundular. Bu topraklar dünyaya medeniyet dağıtan topraklar, bir karıncayı incitmeyen insanlarız. İnşallah tekrar o günlere döneceğiz. Allah huzurunuzu, barışınızı bozmasın. Allah hayırlı uğurlu etsin" dedi.

Milletvekili Türk ise zaman zaman herkesi acıya sevkeden olaylar yaşanabildiğini belirterek, "Umut ediyorum ki bizler de çağdaş dünyanın sahip olduğu haklara, özgürlüklere ve anlayışa sahip oluruz, biz bu kan davalarını bu ülkenin gündeminden kaldırırız" diye konuştu.

Türk, şunları söyledi:

"Eğer biz burada esas olan Ortadoğu'nun barışını, halklar arasındaki barışı sağlayabilirsek bugün çağdışı olarak gördüğümüz kan davalarının da önüne geçmiş oluruz. Yeni bir anlayışla, yeni bir mantıkla süreci karşılarız. Tabii ki bugün böyle bir barışta bulunmaktan büyük bir mutluluk duydum. İnsanlarımızın acısının büyümemesi için bize verilen sorumluluğu insanlık görevi olarak asla ve asla unutmayacağız ve bu olayların önlenmesi konusunda gerekli çabaları sarf edeceğiz. Belki bu çabaları bugüne kadar çok doğru bir noktaya taşıyamadık ama bu günden sonra inanıyorum ki halkımızın huzur ve kardeşçe yaşaması, bütün halkların kardeş gibi birbirlerini kucaklaması için yeni bir süreci, yeni bir anlayışı başlatacağız. Bu konudaki ısrarımızı sürdüreceğiz." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Kan Davası Barışla Noktalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement