Mardin'de Kanserin Erken Teşhisi Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Kanserin Erken Teşhisi Çalışmaları

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, Mardin merkez ve Kızıltepe'de faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve kanser türlerine karşı ücretsiz tarama hizmeti hakkında bilgi verdi.

26.05.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, Mardin merkez ve Kızıltepe'de faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve kanser türlerine karşı ücretsiz tarama hizmeti hakkında bilgi verdi.

Yavuz, yaptığı açıklamada, KETEM'in, çeşitli kanser türlerine karşı ücretsiz tarama hizmeti sunduğunu dile getirdi.

Kanserin yayılmadan önce teşhis edilmesi durumunda yüzde 96'ya kadar varan oranlarda iyileşme imkanın olduğunu aktaran Yavuz, şöyle konuştu:

"KETEM'de, 30 yaş ile 65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri, 40 yaş ile 69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri, 50 yaş ile 70 yaş arasındaki kadınlara ve erkeklere bağırsak kanseri taramalarına aralıksız devam ediliyor. Ayrıca, Kızıltepe KETEM'e, taramaların daha kolay ve sonuçların daha kaliteli bir şekilde alınabilmesi için dijital mamografi cihazı alındı. KETEM bünyesinde diyetisyenlerimiz eşliğinde vatandaşlara yönelik sağlıklı beslenme ve diyet programları hazırlanmakta olup sigara bırakma polikliniklerimizde sigara içenlere yönelik hem medikal hem davranışsal tedavi düzenlenmektedir. KETEM'deki tüm bu taramalar ücretsiz olarak ve vatandaşlarımız çok fazla bekletilmeden yapılmaktadır."

Meme kanserinde de erken teşhisin önemine değinen Yavuz, "20 yaş üzerindeki kadınlar, her ayın belirli döneminde kendi kendilerine meme muayenelerini yapabilirler. Bu muayene sırasında meme dokusunda farklılık olup, olmadığı araştırılır. Eğer bir değişiklik tespit edilirse derhal hekime başvurulmalıdır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Kanserin Erken Teşhisi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement