Mardin'de Kapatılan Okul ve Derneklere Mühür Vuruldu - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Kapatılan Okul ve Derneklere Mühür Vuruldu

Mardin\'de Kapatılan Okul ve Derneklere Mühür Vuruldu

Mardin'de kapatılan okul ve derneklere mühür vurulduMARDİN'de Olağanüstü Hal kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu tespit edilen 7okul, 36 dernek, 2 vakıf ve 2 öğrenci yurdu kapatılarak kapılarına mühür vuruldu.

23.07.2016 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de kapatılan okul ve derneklere mühür vuruldu

MARDİN'de Olağanüstü Hal kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu tespit edilen 7okul, 36 dernek, 2 vakıf ve 2 öğrenci yurdu kapatılarak kapılarına mühür vuruldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen Türkiye'deki kurum ve kuruluşların kapatılması bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Mardin'de FETÖ kurumlarında sadece eğitim kurumları olan okul ve dershaneler değil, aynı zamanda örgüte finansal kaynak sağlayan diğer sivil toplum kurumları da kapatıldığı öğrenildi. Kentte faaliyet gösteren 36 dernek, 2 vakıf, 7 özel okul ve 2 öğrenci yurdu, Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin KHK çerçevesinde kapatıldı. Kapatılan okullar arasında Mardin'in ilk özel koleji de yer aldı.

Kapatılan okullar, yurt binaları, dershane ve dernek binalarının mühürlenmesi çalışmalarına başlandı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin nezaretinde ve aldıkları güvenlik tedbirlerinin arasında yapılan mühürleme çalışmalarını vatandaşlar da izledi.

Valilik yetkilileri, eğitim hizmeti veren yerlerde öğrenciler ve velilerin mağdur edilmeyeceğini açıkladı.

Görüntülü Dökümü:

Mühürlenen dernek ve vakıflar,

Kapılara mühür vurulması,

İçi boşaltılan ve gazetelerle kapatılan dernekler

Detaylar

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,(DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Kapatılan Okul ve Derneklere Mühür Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement