Mardin'de 'Kardeşlik ve Dayanışma Platformu' Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Mardin'de 'Kardeşlik ve Dayanışma Platformu' Kuruldu

Mardin\'de \'Kardeşlik ve Dayanışma Platformu\' Kuruldu

Mardin’de faaliyet yürüten 52 sivil toplum kuruluşu tarafından, “Kardeşlik ve Dayanışma Platformu” kuruldu.

17.02.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de faaliyet yürüten 52 sivil toplum kuruluşu tarafından, "Kardeşlik ve Dayanışma Platformu" kuruldu. Platform, bölgedeki terör eylemleri yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çalışma yürütecek.

Mardin'de faaliyet yürüten ve aralarında MÜSİAD, Memur-Sen, Kadim Akademi ile Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti'nin de bulunduğu 52 sivil toplum kuruluşu tarafından, "Kardeşlik ve Dayanışma Platformu" kuruldu. Konuya ilişkin MÜSİAD Şube binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Platform Başkanı Mustafa Aydın, yaşanan olayların etkisiyle Cizre, Silopi, İdil ve Nusaybin'den göç ederek Mardin'e sığınan ailelerle dayanışmada bulunmak üzere platformu kurduklarını kaydetti.

Son aylarda şiddet ve terörün ilçe merkezlerine taşındığını anlatan Aydın, "Sokakların, yolların ve meskun mahallerin duvar ve çukurlarla yaşanamaz hale getirilmesi, birçok yere patlayıcıların döşenmesi ve bu nedenle sürdürülen operasyonlar sonucunda başta Şırnak, Cizre, Silopi, İdil ve Nusaybin başta olmak üzere farklı ilçelerimizden ilimize yoğun göç yaşanmaktadır. Göç edenlerin önemli bir kısmı hiçbir ev eşyası ve ihtiyaç malzemesini yanına alamadan sadece üstündeki elbiselerle evlerini, barkını terk etmişlerdir" dedi.

Platformu Mardin'e göç eden vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması ve insani yardımların kendilerine ulaştırılması amacıyla kurulduğuna da dikkat çeken Aydın, "Bu konuda yardımların toplanması ve ihtiyaçların tespit ve karşılanması için tüm hayırseverleri katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Bu zor günlerin geçeceğine ve kardeşlerimizin huzur ve güven içerisinde evlerine döneceklerini temenni ediyoruz. Ancak bu önemli zamanda hepimizin büyük bir sınavdan geçtiğimizi ve üstümüze düşen sorumlulukların bilincinde olduğumuzu ifade etmekte yarar görüyoruz. İnsani yardımların kimsenin tekelinde olmadığı gibi, kimseden de esirgenemeyeceğine inananlardan olarak, tıpkı geçmişte bir ara Mardin'de sayıları 120 bine ulaşan Suriyeli kardeşlerimiz için nasıl bir seferberlik ruhuyla organize olup, hizmetlerde bulunmuşsak bu defa da içinde bulunduğumuz iç göçteki kardeşlerimizin dertleriyle hemhal olacağız ve bu sınavı da alnımızın akıyla geçeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardin'de 'Kardeşlik ve Dayanışma Platformu' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement