Mardin'de Kayıp Kişiler İçin Başlatılan Kazılar - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Kayıp Kişiler İçin Başlatılan Kazılar

Mardin\'de Kayıp Kişiler İçin Başlatılan Kazılar

Kızıltepe ilçesinde geçen yıl yapılan kazıda 1995'te Dargeçit ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Abdurrahman Olcay'a ait bulunan kemik parçaları Kızıltepe Mezopotamya mezarlığından çıkartılarak ailesine teslim edildi Olcay'a ait kemikler Batman Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

23.11.2014 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe ilçesinde geçen yıl yapılan kazıda 1995'te Dargeçit ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Abdurrahman Olcay'a ait bulunan kemik parçaları Kızıltepe Mezopotamya mezarlığından çıkartılarak ailesine teslim edildi. Olcay'a ait kemikler Batman Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DNA testi ile Abdurrahman Olcay'a ait olduğu tespit edilen kemikler Kızıltepe Mezopotmaya Mezarlığından çıkarılarak ailesini teslim edildi. Ailesi tarafından alınan Olcay'ın kemikleri tabutuyla birlikte Batman Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Defin sırasında göz yaşlarına hakim olamayan Olcay'ın eşi Mizgin Doğan, eşinin kemiklerinin bulunduğunu sıranın faillerin bulunmasında olduğunu söyledi.

Eşinin 20 Ekim 1995 tarihinde bir gece vakti evden alındığını ileri süren Doğan, "Sabah saat 5'te eşimi yatağından alıp götürdüler. Bir daha da eşimi görmedik. 19 sene sonra eşimin kemikleri bulundu. Üzülsek mi, ağlasak mı bilemiyoruz" dedi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Kayıp Kişiler İçin Başlatılan Kazılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement