Mardin'de Kur'an-ı Kerim Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Kur'an-ı Kerim Ziyafeti

Kosova İslam Birliği Başkanı Lutfi Ballek başkanlığında 12 kişiden oluşan Kosova İslam Birliği üyeleri, Fuat Yağcı Camiinde Kur'an ı Kerim ziyafeti verdi.

10.04.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova İslam Birliği Başkanı Lutfi Ballek başkanlığında 12 kişiden oluşan Kosova İslam Birliği üyeleri Mardin'de ziyaretlerini sürdürüyor.

Kosova Priştine Din Hizmetleri, Prizren İslam Birliği Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinden oluşan heyet,  Fuat Yağcı Camiinde Kur'an-ı Kerim ziyafeti  verdi.

Ballek etkinliğin ardından yaptığı konuşmada Priştine ile Mardin'in arasında hiçbir fark olmadığını ikisinin de islam şehri olduğunu vurguladı.

Türkiye'de din görevlilerin Kosova'ya gelerek hizmetlerde bulunduğunu, geçen yılda  tarihte ilk defa Kosova'dan 5 imamın Ramazan'da Türkiye'de görev yaparak hizmet verdiğini belirten Ballek şunlrı söyledi:

" Bu imamlardan 3'ü Prizren'den biri Mitroviça ve biri de Lipjan'dan olmak üzere 2'si Bayrampaşa'da, biri Yalova, 2'side Bursa'da görev yaptılar. İmamlarımız Ramazan ayı süresince orada bulunan soydaşlarımıza hizmet verdi. Burada müftülüklerle temaslarımız sırasında bu tür işbirliğinden memnuniyetin ifade edildiğini bildirmem gerekiyor. Bu bir ilk adımı teşkil etti ileride bu tür değiş-tokuşların devamı gelecektir."

Ziyaretin sonunda Mardin Müftülüğünde çalışmalar hakkında bilgi alan heyete Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gül ve plaket takdim verdi.

Ballek ise Müftü Coşkun'a  Arnavut Şapkası hediye etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Kur'an-ı Kerim Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement