Mardin'de Kurban Bayramı Sevinci - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Kurban Bayramı Sevinci

Mardin\'de Kurban Bayramı Sevinci

Mardin merkez ve ilçelerinde camilere akın eden vatandaşlar, namaz sonrası bayramlaşarak, Kurban Bayramı’nı büyük bir sevinçle karşıladı.

12.09.2016 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin merkez ve ilçelerinde camilere akın eden vatandaşlar, namaz sonrası bayramlaşarak, Kurban Bayramı'nı büyük bir sevinçle karşıladı.

Kurban Bayramı'nın heyecanıyla güne başlayan Mardinliler, camilere akın etti. Sabahın erken saatleriyle camileri dolduran Müslümanlar, Bayram Namazı öncesi verilen vaazı dinledi. Kurbanın ve bayramların ehemmiyetini konu alan hutbede, İslam ümmetinin vahdeti için dualar edildi. Hutbeden sonra cemaat tekbirler eşliğinde bayramlaştı. Camii çıkışında ise bazı vatandaşlar mezarlığa giderek, yakınlarının mezarları başında Kuran-ı Kerim okuyup, dua etti.

İslam coğrafyasında akan kanın ve gözyaşının dinmesi temennisinde bulunan vatandaşlardan Osman Kılıç, "Özellikle ümmet coğrafyasında tefrika kan ve gözyaşının dinmesini istiyorum. Ümmet coğrafyasının Kurban Bayramı mübarek olsun. İtaat ve teslimiyette birlik olalım. Hz. İbrahim'in duygularıyla Hz. İsmail'in teslimiyetiyle Allah'a teslim olalım ümmet olarak sarılalım" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Kurban Bayramı Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement