Mardin'de Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Kutlu Doğum Etkinliği

Mardin\'de Kutlu Doğum Etkinliği

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Şubesi, Dursun Ali Erzincanlı’nın katılımıyla Kutlu Doğum Haftası programı düzenledi.

04.05.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Şubesi, Dursun Ali Erzincanlı'nın katılımıyla Kutlu Doğum Haftası programı düzenledi.

Hz. Mahammed'in (sav) viladetinin yıldönümü münasebetiyle Mardin'de bir program düzenlendi. Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi tarafından düzenlenen programa Dursun Ali Erzincanlı katıldı. Mardin Artuklu Üniversitesi rektörlük binasında bulunan Kültür Merkezi salonunda yapılan program Veysel Oyman'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından günün anlam önemine binaen Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer bir konuşma yaptı.

Değer, Hz. Muhammed'in (sav) Veda Hutbesi'ndeki, "Ey müminler, size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah'ın kitabı Kur-an-ı Kerim ve peygamberin sünnetidir. Ey müminler, sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. Müslüman Müslüman'ın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman'a kardeşinin kanı da malı da helal olmaz" sözünü hatırlattı. Değer konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Çağımızda, özellikle İslam coğrafyasına baktığımızda bu tavsiyelere uymadığımız ve Müslüman'ın Müslüman kanını oluk oluk akıttığı elim bir manzara yaşıyoruz. Aslında çağımızın bu hastalığının reçetesini Hz. Muhammed (sav) demin veda hutbesinde okuduğum cümlede zikretmiştir. Bunlar, Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim ve pygamberin sünnetidir. Sözlerimi peygamber efendimizin şu hadisiyle bitirmek istiyorum, 'Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız.' Bu çağrıya gelin hep beraber kulak verelim ve birbirimizi yaradan dan dolayı sevelim."

Yapılan konuşmanın ardından sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı, katılımcıları selamladıktan sonra Eğitim Bir-Sen'in kurucusu merhum şair Mehmet Akif İnan'ın "Mescid-i Aksa" şiirini okuyarak başladı.

Program Dursun Ali Erzincalı'nın okuduğu farklı şiirlerle sona erdi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement