Mardin'de, Mardiven Koşusu - Son Dakika
Güncel

Mardin'de, Mardiven Koşusu

Mardin\'de, Mardiven Koşusu

Yüksek merdivenleri ve dar sokaklarıyla ünlü Mardin, sıradışı ve uluslararası bir yarışmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

24.04.2014 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek merdivenleri ve dar sokaklarıyla ünlü Mardin, sıradışı ve uluslararası bir yarışmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Özel bir otelde düzenlenen MARDİVEN koşusu tanıtım toplantısına Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Artuklu Belediyesi'nin BDP'li Başkanı Emin Irmak, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Mardin Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, vali yardımcıları ile proje koordinatörleri katıldı.

2 BİN 210 METRE ASFALT, 550 METRE TAŞ VE 400 MERDİVEN KOŞULACAK

MARDİVEN yarışmasının dünyada ilk olma özelliğine sahip olacağını ve isim patentinin kendisine ait olduğunu belirten Vali Cengiz, yarışmaya katılacak sporculara başarılar diledi. Yarışmanın 27 Nisan Pazar günü saat 13.00'te başlayacağı bilgisini veren Vali Cengiz, "Tarihi kentimizle özdeşleşen dar sokaklar ve yüksek merdivenlerimizle, dünyadaki bir ilke daha sahne olacak bir yarışmaya ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Kasımiye Medresesi'nden başlayacak olan yarışma, Zinciriye Medresesi'nde bitecek. Yurt içi ve yurt dışından yarışmaya katılacak olan sporcularımız, 2 bin 210 metre asfalt yolu, 550 metre taş yolu ve 400'ü aşkın basamak merdiveni koşarak geçecekler. Yarışma için gerekli bütün hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. İnşallah yoğun ilgi görecek olan söz konusu projeyle birlikte Mardinimiz'in tanıtımına katkıda bulunmuş olacağız" dedi.

BDP'Lİ BAŞKANDAN PROJEYE DESTEK

BDP'li merkez Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, projenin Mardin'in tanıtımına katkıda bulunacağına inandığını belediye olarak gerekli bütün çalışmaların destek olma gayreti ve bilinci içerisinde olacaklarını ifade ederek, "Mardin'de; içinde insan ve insana dair her türlü projenin içerisinde olacağız. Mardivan yarışması, kentimizle çok uyumlu ve örtüşen bir yarışma olacak. Ulusal ve uluslararası alanda şehrimizin tanıtımında katkıda bulunacağına inandığımız bu gibi çalışmaların önemli ayağı olmak başlıca hedefimizdir" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ise, kent merkezindeki merdivenleri çıkarak yapılan bir yarışmanın Türkiye'de ve dünyada ilk olacağını belirterek, yarışmanın dağ sporu dalına girdiğini söyledi.

SPORCULAR TOPLAM 3 BİN 200 METRE KOŞACAK

Mardin Valisi Ahmet Cengiz'in himayesinde, Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışmaya katılan sporcular taş, asfalt ve merdivenlerde olmak üzere toplam 3 bin 200 metre koşacak. Yarışmada birinci gelen sporculara 5 Cumhuriyet altını ödül olarak verilecek. Toplamda da 10 kadın ve 10 erkek sporcuya çeşitli ödüller verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de, Mardiven Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.


Advertisement