Mardin'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Nevruz Kutlaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu halk ve bütün Türkiye halkları barış istiyor ama barışı eşitlik temelinde istiyor.

18.03.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu halk ve bütün Türkiye halkları barış istiyor ama barışı eşitlik temelinde istiyor. İşte biz bu isteklerin bir kazanıma dönüşeceği çok önemli bir kavşağa geldik" dedi.

Yüksekdağ, Kızıltepe ilçesinde düzenlenen nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada, yüzyıllarca savaşa ve sömürüye dönüştürülen Ortadoğu'da yeni bir çağ ve sayfanın açıldığını savundu.

"Başta Abdullah Öcalan olmak üzere bir nevruz günü bize yeni yaşamı, barışı ve özgürlüğü vadedenler bugün yine bir nevruz gününde büyüyen bu gücün en temel yönlendiricisidir" diyen Yüksekdağ, "2015 nevruzunda artık bütün bölge halklarının kurtuluşu ve zaferi için yeni bir kapı açılmıştır" ifadesini kullandı.

Kürt halkının, varlığını Türkiye siyasetinde ve dünyada kazandığını kaydeden Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Bugün, 'Kürt sorunu yoktur' derseniz dünya size güler. Kürt halkı zaten varlığını Türkiye siyasetinde ve dünyada çoktan kazanmış, varlığını, gücünü ilan etmiş. Artık tüm bölge ve dünya siyaseti Kürt direnişi ve mücadelesi ile böbürleniyor. Cumhurbaşkanı bu gerçeği bilmiyor mu? Hayır bilmediğinden değil, inkarcılığından. İnkarcılık bunların fıtratında vardır. Barış ve çözüm söylemlerini de siyasi çıkarlarına hizmet ediyorsa sürdürüyorlar. Cumhurbaşkanını böyle konuşturan işte bu inkarcı zihniyetleridir."

İç Güvenlik Paketi'ne değinen Yüksekdağ, "Kürt sorununu çözmek istiyor musunuz? Önce adına güvenlik paketini dediğiniz, o paketi getirin nevruz ateşinde yakın. 'Yakmayız' diyorsanız, biz yakarız. Barışın ve çözümün önündeki en büyük engel devletin silahlarıdır" şeklinde konuştu.

"Bu halk çözüm istiyor"

7 Haziran seçimlerinden kazanarak çıkacaklarını kaydeden Yüksekdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu halk ve bütün Türkiye halkları barış istiyor ama barışı eşitlik temelinde istiyor. İşte biz bu isteklerin bir kazanıma dönüşeceği çok önemli bir kavşağa geldik. Nasıl Kobani siperlerinde kazandıysak, nasıl mücadele meydanlarında 6-8 Ekim direnişinde Kobani'ye ve Rojava'ya sahip çıkarken kazandıysak bu seçimlerden de 8 Haziran sabahı kazanarak çıkacağız. Seçimlerde bir zaferin öncüsü olacağınıza yürekten inanıyoruz."

Çeşitli müzik gruplarının sahne aldığı etkinliğe HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Gülser Yıldırım da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement