Mardin'de Organ Bağışı Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Organ Bağışı Haftası Etkinlikleri

Mardin\'de Organ Bağışı Haftası Etkinlikleri

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Mardin’de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

04.11.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Mardin'de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, Türkiye'de organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Yavuz, "Organ bağışı oranları düşük bir seviyede seyir etmekte ve buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebilmektedirler. Bu durum iş gücünde ağır kayıplara yol açabildiği gibi ülke ekonomisi üzerinde de ağır bir yük oluşturabilmektedir. Bu nedenler dolayısıyla, organ yetmezliği yaşayan yurttaşlarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması bakanlığımızın ana hedefleri arasındadır" dedi.

Organ Bağışı Haftası çerçevesinde yapacakları etkinliklerini anlatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan Organ Bağışı Haftası'nın en etkin ve en verimli bir biçimde kutlanması hastalarımız için motive edici bir unsur olabilecek. Aynı zamanda organ bağışı hususunda, vatandaşlarımızın ve sağlık personelinin farkındalığının arttırılacak olması da organ bağışı ve organ nakli sayılarının arttırılması yönünde olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bu bağlamda müdürlüğümüzce temin edilen afiş, broşürlerin kullanılarak '3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası' etkinlikleri düzenlenecektir. Etkinlik kapsamında, toplu yaşanılan mekanlarda halkın görebileceği uygun yerlere afişler asılıp el broşürleri dağıtılacak. Kızıltepe ve Artuklu ÇATOM'daki bayanlara ve bir lisede öğrenim gören öğrencilere organ bağışı hakkında eğitim yapılıp, el broşürü dağıtılacak. Cezaevi görevi olan ilgili aile hekimleri tarafından cezaevlerinde bulunan mahkumlara yönelik organ bağışı hakkında eğitim verilip, el broşürü dağıtılacak.

Movapark Alışveriş Merkezi ve Emirgan Market karşısında stant kurularak halka bilgi verilip, broşür dağıtılacak." - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Organ Bağışı Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement