Mardin'de Polise Hain Saldırı: 1 Polis Şehit Oldu, 1 Polis Ağır Yaralı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Polise Hain Saldırı: 1 Polis Şehit Oldu, 1 Polis Ağır Yaralı

Mardin\'de Polise Hain Saldırı: 1 Polis Şehit Oldu, 1 Polis Ağır Yaralı

Mardin’in Midyat ilçesinde devriye görevi yapan sivil polis aracına PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu bir polis şehit oldu, bir polis ağır yaralandı.

09.08.2015 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesinde devriye görevi yapan sivil polis aracına PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu bir polis şehit oldu, bir polis ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Bulvarı'nda devriye görevi yapan polislerin şüpheli bir aracı durdurmak istemesi üzerine araçtan PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Saldırıya uğrayan araçta bulunan 2 polis ağır yaralandı. Midyat Devlet Hastanesine kaldırılan polis memuru Abdullah Ümit Sercan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı polis memuru Cumhur Ersöz ise Midyat Devlet Hastane'sinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra askeri helikopterle Diyarbakır'a sevk edildi.

Mardin Valiliğinden olayla ilgili yapılan açıklamada, Midyat ilçesinde devriye görevi yapan polis aracına şüpheli bir aracı durdurmak istemesi üzerine araçtan terör örgütü PKK mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi sonucu bir polisin şehit olduğu bir polisin ise ağır yaralandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu hain saldırıyı gerçekleştiren Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının yakalanması, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. İnsanlıktan nasibini almayan caniler tarafından gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, kahraman şehidimizin ailesine, yakınlarına, aziz milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan polis memurumuza da acil şifalar temenni ediyoruz."

ŞEHİT POLİS 20 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞTU

Şehit polis Abdullah Ümit Sercan'ın 20 gün önce baba olduğu öğrenildi. Şehit Sercan'ın Hataylı, ağır yaralanan Cumhur Ersöz'ün ise Konyalı olduğu bildirildi.

Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve Mardin Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Devlet Hastanesine gelerek yaralı polis memuru hakkında bilgi aldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Polise Hain Saldırı: 1 Polis Şehit Oldu, 1 Polis Ağır Yaralı - Son Dakika

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.


Advertisement