Mardin'de Resmi Bayramlaşmaya Süryaniler de Katıldı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Resmi Bayramlaşmaya Süryaniler de Katıldı

Mardin\'de Resmi Bayramlaşmaya Süryaniler de Katıldı

Mardin Polis Evi’nde düzenlenen resmi bayramlaşma programına il protokolünün yanı sıra Süryaniler de katıldı.

05.10.2014 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Polis Evi'nde düzenlenen resmi bayramlaşma programına il protokolünün yanı sıra Süryaniler de katıldı.

Mardin'de Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Polis Evi'nde düzenlenen resmi bayramlaşma programına Vali Mustafa Taşkesen, AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Muammer Güler ile bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Süryani ve Müslüman vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan Mardin Milletvekili Muammer Güler, bayramın huzur ve barışın kalıcı olarak kalmasına vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi. Güler, konuşmasında bölgede sıkıntılı bir sürecin yaşandığına dikkat çekti.

Mardin Müftü Vekili İsmail Ünal ise, bayrama ulaşmanın mutluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere vurgu yaptı. Ünal, "Suriye ve Irak'tan birçok mülteci kardeşimiz geldi. Kurbanlarımız onlar ile fakirler ve yetimler ile paylaştık. Burada da hep beraber bütün din ve mezhep mensupları ile bayramlaşmamızı yapıyoruz" dedi.

Davetliler arsında yer alan Diyarbakır Mardin Metropoliti Saliba Özmen, bayramın huzurun ve hoşgörünün yerleşmesine vesile olmasını dileyerek, İslam aleminin bayramını kutladı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Resmi Bayramlaşmaya Süryaniler de Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement