Mardin'de "Ruhumuzu Aydınlatan Önderler" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de "Ruhumuzu Aydınlatan Önderler" Konferansı

Mardin Müftülüğü'nce din görevlilerine yönelik "Ruhumuzu Aydınlatan Önderler" konferansı verildi.

13.12.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Müftülüğü'nce din görevlilerine yönelik "Ruhumuzu Aydınlatan Önderler" konferansı verildi.

Mardin Müftülüğü konferans salonunda yapılan konferansa Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, Yeşilli İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, Mardin ve ilçelerinde görev yapan din görevlileri katıldı.

Renkli ve esprili anlatımıyla din görevlilerine üç saat süren bir sunum yapan Eğitimci-Yazar, Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya'yı din görevlileri büyük bir dikkatle takip etti.

Duygular insanları birbirine yaklaştırdığını, düşünceler ise uzaklaştırdığını belirten Kapaklıkaya, şöyle konuştu:

"Çocukken ruhumuza dikilenler bizimle yeşeriyor. İnsanların özgüven sıkıntılarının temelinde çocukluğunda yaşadıkları yatar. Bizler, sevgiden mahrum büyüdüğümüz için bir taraflarımız eksik kaldı. Ben, sizin yüreğinize dokunmaya geldim. Çünkü yüreğine merhaba diyebildiğin insanın beynine de merhaba diyebilirsin. Söylemek istediklerinizi yaşarken söyleyin. Biz, beyinlere dokunurken yürekleri unuttuk. Yüreğinizden istemediğiniz bir şeyi bedeninizde yerine getirmez. İyi ve güzel insanlar alçak gönüllü olmakla, kendini aşağılayıp alçaltmayı karıştırdıkları ve kendilerini toplum dışına ittikleri için kötüler, iyilerin boş bıraktıkları meydanlarda cirit atıyorlar, birçok yerde savaş çıkarıp dünyayı cehenneme çeviriyorlar. İyiler de sanal alemde bayram mesajları çekmenin yeterli olduğunu düşünüyorlar."

Programın ardından Müftü Coşkun, Kapaklıkaya'ya Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Kur'an-ı Kerim Tefsirini hediye etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de 'Ruhumuzu Aydınlatan Önderler' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement