Mardin'de Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Yaz Kur'an Kursları Başladı

Mardin\'de Yaz Kur\'an Kursları Başladı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girmesinin ardından yaz Kur’an kursları başladı.

20.06.2016 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girmesinin ardından yaz Kur'an kursları başladı.

Mardin'de Yenişehir, Kuba ve Fuat Yağcı camilerinde Kur'an kurslarının başlaması nedeniyle birer program düzenlendi. Programa İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, din görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Yaz Kur'an kurslarında gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirterek bu yıl kurslarda görev yapacak tüm personele hizmet içi eğitim seminerleri verildiğini söyledi. Müftü Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca gönderilen Yaz Kur'an Kursları uygulama esaslarındaki şartları taşıyan kurslarda, ayrıca yaz döneminde 4-6 yaş sınıfları açılması için gerekli hazırlıkların yapıldığını ifade ederek bu sınıflarda söz konusu uygulama esaslarındaki şartları taşıyan öğreticiler görevlendirildiğini kaydetti. Coşkun, bu yaş grubunda çocukları olan velileri çekinmeden bu kurslara gönderebileceklerini belirtti. Müftü Coşkun, bu yıl eğitim-öğretim faaliyetlerinde tema olarak 'Sevgi'nin belirlendiğini açıklayarak, "Bu sebeple derslerin 'sevgi' teması merkezli işlenmesine özen gösterilecek. Kur'an-ı Kerim dersi işlenirken Allah ve peygamber sevgisi gibi sevgi konulu ayetler mealleri ile birlikte okunacak ve dinimizim sevgi anlayışı çocuklara kazandırılmaya çalışılacak. İbadetlerin Allah'ın sevgisini kazanmak amacıyla yapıldığına vurgu yapılacak. Dinin sevgi anlayışının öğrencilere kazandırılması amacıyla drama, piyes gibi etkinlikler düzenlenecek. Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları göz önünde bulundurulacak." dedi.

"Nusaybinli öğrenciler için gerekli tebirler alındı" dedi.

Yaş grupları dikkate alınarak öğrencilerin birlikte eğitim-öğretim görmelerinin sağlanacağını ifade eden Coşkun, Suriyeli ve iç göç nedeniyle Mardin'de bulunan Nusaybinli çocukların yaz Kur'an kursu faaliyetlerinden faydalanması amacıyla gerekli tedbirlerin de alındığını kaydetti. Coşkun, "Ayrıca yaz kurslarında eğitim gören öğrenciler Kur'an eğitiminin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinliklerde bulunabilecek. Öğrencilere yönelik, iftar programları ile gezi gibi sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenecek" diye konuştu.

Müftü Coşkun, kurslarda, yaş grupları dikkate alınarak Başkanlıkça hazırlanan ders kitapları ve materyallerin kullanılacağını belirterek, "Buna göre; 4-6 yaş grubu için; 4-6 yaş grubu Kur'an Kursları etkinlik kitabı, 7-14 yaş grupları için; 'Yaz Kur'an Kursları Dinimi Öğreniyorum' ve 'Yaz Kur'an Kursları Etkinlik Kitabım', 14 yaş ve üzeri için; 'Dinimizi Öğreniyoruz 1, 2, 3' kitapları, 18 yaş üzeri için; 'Dinim İslam Temel Bilgiler' kitabı kullanılacak. İlk eğitim-öğretim döneminde kayıtlar 13-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak, kurslar, 26 Ağustos'ta sona erecek" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement