Mardin'de Yeni Doğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Yeni Doğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi

Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneği'nce, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaptırılan Yeni Doğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nin açılışı yapıldı.

23.04.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneği'nce, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaptırılan Yeni Doğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nin açılışı yapıldı.

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler'in katkıları ile yeni yapılan Yeni Doğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nin açılışı amacıyla düzenlenen törende konuşan Vali Ahmet Cengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram olduğunu, böyle bir günde böyle bir ünitenin açılmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Mardin'de 0-24 yaş nüfus oranının yüzde 60'ı oluşturduğunu belirten Cengiz, yapılan hizmetin çok önemli olduğunu bildirdi. Cengiz, şunları söyledi:

"Yaşatmak en kutsal hizmetlerden ve görevlerden biri. Bu yaşatma azmi bebekler için ise çok daha büyük bir önem kazanıyor. Dünyaya gelerek ailesine çok büyük bir mutluluk yaşatan bir bebeği yaşamaması bir travmaydı. Bu anlamda erken doğan bebeklerin yaşatılması çok önemli."

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Saffet Yavuz ise her geçen yıl hizmet kalitelerini arıttıklarını kaydetti.

Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneği Başkan Canan Göztepe ise çok güzel bir etkinliğe imza attıklarını, bundan çok mutlu olduklarını anlattı.

Vali Cengiz, yönetim kurulu adına Dernek Başkan Göztepe'ye plaket verdi.

Konuşmaların ardından Vali Cengiz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Cihan Nişancı, Neval Güler ve Dernek yöneticileri yoğun bakım ünitesinin açılışını gerçekleştirdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Yeni Doğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement