Mardin'deki 56 Stk'dan Avrupa'ya Tepki - Son Dakika
Yerel

Mardin'deki 56 Stk'dan Avrupa'ya Tepki

Mardin\'deki 56 Stk\'dan Avrupa\'ya Tepki

Mardin STK Platformu, Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye karşı tavır ve tutumlarını kınadı.

14.03.2017 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin STK Platformu, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavır ve tutumlarını kınadı.

Mardin'de 56 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavır ve tutumlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Platform Sözcüsü Mustafa Aydın, Almanya ve Hollanda'nın referandumda kötü taraf olmakla kaybettiklerini söyledi. Türkiye'nin çok önemli ve tarihi bir dönemeçten geçtiğini kaydeden Aydın, "16 Nisan'da gerçekleşecek olan anayasa referandumu yurt içinde ve yurt dışında ilginç tartışmalara ve gelişmelere yol açmaktadır. İçeride seçim atmosferine uygun ve olağan bir havada sürmekte iken, dışarıda özellikle Almanya, Hollanda, Avusturya gibi AB üyesi ülkelerde akıl ve hukuku zorlayan gelişmelere şahit olmaktayız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Dışişleri Bakanı Hollanda ve Almanya'daki seçim toplantıları engellendi. Hollanda polisi, köpekleri ve atları kullanarak tam bir terör estirdi. Hatta özel olarak bir günlük olağanüstü hal ilan etti. Yaşadığımız gelişmeler bütün dünyayı en az yarım asırdır 'demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve özgürlük' gibi cazip kavramlarla kuşatan AB ülkelerinin ne kadar samimiyetsiz ve tutarsız olduğunu ve gerçek suratını örten maskesinin düştüğünü ortaya koymuştur" dedi.

"Türkiye'nin aydınlık yürüyüşüne engel olamayacaklar"

Birkaç ay önce İngiltere'de AB süreci ile ilgili yapılan referandumu hatırlatan Aydın, "Türkiye dahil her ülke saygı gösterdi, 'İngiltere vatandaşlarının kendi tercihleri' denildi. Bu saygı bize niye gösterilmiyor? Batının gözde ülkelerindeki bu çılgınlık için Amin Maluf'un deyimiyle 'Çivisi çıkmış dünya' deyimi tam da yerini buluyor. Bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'de yapılacak bir referandumda 'Evet' oyu çıkmasın diye açıkça ve kabaca taraf olması içişlerimize açıkça bir müdahaledir. Hollanda ve Almanya'nın bu barbar yaklaşımı, ülkemizin aydınlık yürüyüşüne engel olamayacaktır. Avrupa'da yükselen yabancı düşmanlığı, İslam fobisi, milliyetçilik ve göç karşıtı gibi durumlar AB için yakın gelecekte büyük bir felaket ve hezimete yol açacaktır" diye konuştu.

"Avrupa ülkeleri medeni bir çizgiye dönmeli"

Platform olarak bakanlara ve Türkiye'ye yönelik barbarca ve hukuk dışı girişimleri şiddetle kınadıklarını anlatan Aydın, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Avrupa ülkeleri ülkemizi ve halkımızı aşağılamaktan vazgeçerek eşit ve medeni bir çizgiye hemen dönmeli, ülkemizden ve halkımızdan özür dilemeli ve sorumluları hesap vermelidir. Bu vesileyle halkımıza da açık çağrıda bulunuyoruz, 16 Nisan referandumunda mutlaka sandığa gidip iç ve dış barbarların oyununu bozmak tarihi ve vicdani sorumluluğumuzdur. Bunun gereğinin yapılacağına ve 17 Nisanın daha umutlu ve güvenli olacağına inanıyoruz. AB ülkelerinin bir kısmı yıllardır savunduğu değerlerini çiğnemekle adeta helvadan yonttuğu putunu yemekten kaçınmamaktadır. İnsanımızı ve ülkemizi rencide ederek bizi provoke edip terörize etmek isteyenlerin oyununa asla gelmeyeceğiz. Hukukumuzu, onurumuzu ve bağımsızlığımızı sonuna kadar koruyacak ve meşru şekilde savunacağız. Bu nedenle içerde ve dışarıda girişilecek her türlü provokasyona karşı uyanık ve hazırlıklı olmalı ve tuzaklarını boşa çıkarmalıyız. Dayanışma ve birlik içinde bunları da aşacağımız muhakkaktır." - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'deki 56 Stk'dan Avrupa'ya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement