Mardin'deki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Mardin'deki Terör Saldırısı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç'un (28) cenazesi, Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

02.05.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç'un (28) cenazesi, Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınan Oruç'un Türk bayrağına sarılı naaşı, konvoy eşliğinde Kumluca beldesi Merkez Mahallesi Haydar Demir Caddesi'ndeki evinin önüne getirildi.

Şehidin babası Sefer, annesi Nazife ve ağabeyi Sercan Oruç ile akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü, şehidin baygınlık geçiren bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Baba Oruç, evin önüne getirilen tabutun başında bir süre asker selamı verdi.

Yakınlarının taziyeleri kabul etmesinin ardından helallik alındığı sırada anne Oruç da "Sen hakkını helal et kuzum" diye ağladı.

Oruç'un cenazesi ailenin isteği üzerine şehit yakınları tarafından omuzlara alınarak, belde meydanındaki Merkez Camisi'ne getirildi.

Burada kılınan cenaze namazı sırasında da anne Oruç, sağlık ekiplerinin desteğiyle tabutun yanında durabildi.

Namazın ardından şehit Oruç'un naaşı, askeri manga tarafından Bartın Belediye Bandosu eşliğinde bir süre askeri top aracında taşındı, bu sırada alanı dolduran ve dev Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 10 bin vatandaş, terör örgütünü lanetledi. Ardından şehidin tabutu, top aracından alınarak cenaze aracına konuldu. Cenaze aracına binen baba Oruç, Türk bayrağını öperek alnına koydu.

Şehidin cenazesi, Kirsinler köyündeki aile kabristanına defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarıyla Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yaçınkaya, Bartın Belediye Başkan Vekili Mehmet Sandıklı, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Faruk Bal, Garnizon Komutanı Kıdemli Deniz Albay Mehmet Erdemir, Jandarma Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada geçen yıl 7 Kasım'da Şırnak'ın Uludere ilçesinde, mayın patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in Bartın'ın Kozcağız beldesindeki annesi Asiye ve babası İbrahim Akyer de cenaze töreninde bulundu.

Nusaybin ilçesinde görevli Oruç, Dicle Mahallesi Çağ Caddesi'nde bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon sırasında şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'deki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü
    10:15 Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü

    Sürücüsünün hayatını kaybettiği taklalar atan aracın kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Çanakkale'de kontrolden çıkan araç taklalar atarak yol kenarına savruldu. Araç kullanılamaz hale gelirken, sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı
    10:13 Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. 2 bloktaki 36 dairede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

  • İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı
    10:13 İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu etkilenen evlerin boşaltıldığını ve ev sahipleri ile kiracıların ayrıntılarının belirlenerek kalıcı olarak evlerine yerleştirileceğini açıkladı. Vali Gül, toprak kaymasının yaşandığı bölgenin riskli alan olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca, donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.


Advertisement