Midyat'taki Saldırının Detayları Ortaya Çıktı! 2 Terörist Parçalanarak Öldü - Son Dakika
Güncel

Midyat'taki Saldırının Detayları Ortaya Çıktı! 2 Terörist Parçalanarak Öldü

Midyat'ta terör örgütünün jandarma karakoluna düzenlediği saldırıda aracı erken fark eden korucuların kendilerini siper ederek büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı.

26.05.2016 08:08  Güncelleme: 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesindeki Anıtlı Köyü'nde bulunan Anıtlı Jandarma Karakolu'na, PKK'lı teröristler bombalı araçla saldırı düzenledi. 1 astsubay ile 2 korucunun şehit olduğu ve 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığı saldırıdan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Mardin Valiliği yaptığı açıklamada 2 teröristin parçalanarak öldüğü kaydedildi.

ŞÜPHELİ ARACI FARK ETTİLER

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığında görevli personelin, saat 19.30 sularında karakola yaklaşan şüpheli bir aracı durdurmak istediği belirtildi.


TERÖRİSTLER BOMBA YÜKLÜ ARACI PATLATTI

İkaza rağmen durmayan araca ateş açıldığı ifade edilen açıklamada, bu sırada teröristlerin bomba yüklü aracı patlattığı, olayda bir asker ile 2 korucunun şehit olduğu, yaralanarak Midyat Devlet Hastanesine kaldırılan bir askerin ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.


İKİ TERÖRİST PARÇALANARAK ÖLDÜ

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren araçtaki 2 teröristin parçalanarak öldüğü kaydedilen açıklamada, "Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmış olup bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz eder, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diler, yaralı askerimize acil şifalar temenni ederiz." ifadelerine yer verildi.


KORUCULAR KENDİLERİNİ SİPER ETTİ

Mardin'in Midyat ilçesinde Anıtlı Jandarma Karakolu'na terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, aracı erken fark eden korucuların kendilerini siper ederek büyük bir faciayı önlediği bildirildi.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, AA muhabirine, Midyat ilçesinde 2 korucu ve 1 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin,"Kahraman korucularımız her zaman olduğu gibi burada da kahramanlıklarını ortaya koymuşlardır. Hem köyü hem de karakolu korumuş, canlarını feda etmişlerdir." dedi.


İZMİR'E ATEŞ DÜŞTÜ

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na bu akşam terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım'ın İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Buca Kapalı Cezaevi Lojmanlarında oturan baba ocağına acı haber ulaştı.

Lojmanlara gelen askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde Salih Yıldırım'ın şehit olduğunu cezaevi teknisyeni baba Mehmet Yıldırım ve anneye bildirdi.


BAYRAKLARLA DONATILDI

Çocuğunun şehadet haberini aldıktan sonra fenalaşan şehit annesine sağlık ekipleri müdahale etti. Haberin ardından şehit Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım'ın baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Acı haberi alan yakınları da aileye taziye ziyaretinde bulundu.


İZMİR'E TAYİNİ ÇIKMIŞTI

Bekar olan şehit Salih Yıldırım'ın 2 yıldır Mardin Midyat'ta görev yaptığı ve kısa bir süre önce İzmir'e tayininin çıktığı öğrenildi. Yaklaşık 1 ay sonra İzmir'e gelmek için hazırlık yapan Salih'in Yıldırım'ın babası Mehmet Yıldırım'ın askeri yetkililere "Vatan sağ olsun" dediği belirtildi. Bir erkek kardeşi daha olduğu öğrenilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım'ın cenazesinin memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde toprağa verileceği ifade edildi.



Midyat\'taki Saldırının Detayları Ortaya Çıktı! 2 Terörist Parçalanarak Öldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Midyat'taki Saldırının Detayları Ortaya Çıktı! 2 Terörist Parçalanarak Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • reşit dost: Bi de şunu diyim saldırı 19.30 da korucular arabayı vurmaya başlıyo patlama 20.15 te oluyo yalana gerek yok 2 1 Yanıtla
  • SAMSUNLU: NE? OLMUŞKİ.ABARTACAK NE? VAR YAW.DERT ETMEYİN SORUN DEĞİL. 0 1 Yanıtla
  • Vatandaş: Korucular devlete bağlı kolluk kuvveti olmali 0 0 Yanıtla

Advertisement