Mardin'den 462 Kişi Hacca Gidecek - Son Dakika
Yerel

Mardin'den 462 Kişi Hacca Gidecek

Mardin\'den 462 Kişi Hacca Gidecek

Mardin İl Müftü Vekili İsmail Ünal, 13 bin kişiden 462 kişinin bu yıl hacca gideceğini söyledi.

16.03.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin İl Müftü Vekili İsmail Ünal, 13 bin kişiden 462 kişinin bu yıl hacca gideceğini söyledi.

2015 yılı hac organizasyonunda kutsal topraklara gidip hac farizalarını yerine getirecek olan Mardinli hacı adayları kesin kayıt heyecanı yaşadı. Bu yıl hacca gidecekler için kura çekiminin ardından kayıtlar başladı. Hacı adayları bu yıl randevulu sistemle il müftülüğüne çağrılmasına rağmen yoğunluk oluştuğu görüldü. Bu yıl hacca 2007'den beri kesintisiz kayıt yaptıran yaklaşık 44 bin kişi kuraya katılmadan gidecekken, yaklaşık 11 bin kişi de kura sonucu belirlendi. Hacca gidecekler kesin kayıt yaptırabilir belgelerini 16- 27 Mart tarihlerinde, önceden belirlenen işlem tarihi ve sıralarına göre il müftülüklerine giderek alacak.

Hac kesin kayıtları randevulu sisteme göre başlamasına rağmen Mardin İl Müftülüğü önünde vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Mardin'den bu yıl 2007 yılından beri kesintisiz olarak her yıl kayıt yenileten 334 hacı adayı kurasız, 128 kişi de 2008 ve daha sonraki yıllarda kayıt yaptırıp yenileten ve 12 Mart 2015 tarihinde çekilen kurada isimleri çıkan toplam 462 kişi kutsal topraklara gidip hac farizalarını yerine getirecek.

Mardin Müftülüğü'nde belge dağıtımı öncesi hacı adaylarına kısa bir konuşma yapan İl Müftü Vekili İsmail Ünal Mardin'den şu an için yaklaşık on üç bin kişinin müracaatın bulunduğunu, bunların arasından sadece 462 kişinin bu heyecanı yaşayabildiğini söyledi.

Mardin Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Zübeyir Aslan ise biz hacı adayı olarak kendilerine "Kesin kayıt yaptırabilir belgesini vermek üzere şu anda bütün çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz" dedi.

Hangi gün İl Müftülüğü'ne geleceğine dair bilginin hacı adaylarına kısa mesaj yoluyla da gittiğini anlatan Aslan, bugün yaşanan yoğunluğun biraz da hacca gitme heyecanından kaynaklandığını sözlerine ekledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'den 462 Kişi Hacca Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement