Mardin'den Kobani'ye 25 Kamyon Yardım - Son Dakika
Güncel

Mardin'den Kobani'ye 25 Kamyon Yardım

Mardin\'den Kobani\'ye 25 Kamyon Yardım

Mardin Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, HDP, DBP il ve ilçe teşkilatlarınca düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 25 kamyon malzeme, Suriye'nin Kobani kentine gönderildi.

26.03.2015 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, HDP, DBP il ve ilçe teşkilatlarınca düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 25 kamyon malzeme, Suriye'nin Kobani kentine gönderildi.

Mardin'de yapımı tamamlanan ancak henüz hizmete açılmayan Yalın Mahallesi'ndeki Mardin Otogarı'nda, Türkçe, Kürtçe ve Arapça, 'Seninleyiz Kobani' yazılı kamyonlar, konvoy halinde yola çıktı. Otogarda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Başkan Yardımcısı Februniye Akyol Akay, Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, ilçe belediye başkanları, HDP ve DBP il ile ilçe yöneticileri katıldı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kobani'de büyük acıların yaşandığını, birçok insanının oradan göç etmek zorunda kaldığını söyledi. Bugün ise kendi evlerine döndüklerini, onların ihtiyaçlarının giderilmesi için herkesin çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Türk, "Bugün Mardin'den 25 kamyon ile oraya gideceğiz. Biz bu yardımlara devam etmek zorundayız. Buradan bir çağrı yapıyoruz. Lütfen Kobani'yi unutmayın. Lütfen Kobani'de yaşayan sivil halklarımızı yalnız bırakamayın"dedi.

Türk, Haseki'de yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, Rojava halkının eşi benzeri görülmeyen bir direniş gösterdiğini söyledi. IŞİD çetelerine karşı canıyla ve tüm gücüyle karşı durarak, Kürt topraklarının özgürleşmesinde çok büyük katkılar sunduğunu anlatan Türk, "Bütün Kürt halkı, Rojava halkımızın ve mücadeleyi gösteren, canları pahasına bu saldırılara karşı duran YPG, HPG ve YPJ'nin gösterdiği destansı direnişi de buradan huzurunuzda saygıyla anmak istiyorum. Biz bu süreci güçlü bir dayanışma içerisinde, doğru bir noktaya taşıyabiliriz. Bugün bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Uzun süreden beri Kobani'de gerçekten büyük acılar yaşandı. İnsanlarımız oradan göç etmek zorunda kaldı. ve bugün kendi topraklarına, evlerine dönme kararı almışlar. Biz burada bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek ve ihtiyaçlarını karşılamakla görevliyiz, sorumluyuz" diye konuştu.

DERİK'TEKİ 2 TIR, TÖRENLE UĞURLANDI

Derik İlçesi'nde de, belediye, HDP ve DBP öncülüğünde 5 gün önce başlatılan 'Kobani ile Dayanışma Kampanyası' kapsamında, 50 tonluk, 2 TIR dolusu yardım malzemesi toplandı. İnsani yardım malzemelerinin TIR'a taşınması sırasında konuşan Derik Belediye Başkan yardımcısı Murat Özüçalışır, 5 günlük kampanya kapsamında toplanan malzemeler nedeniyle Derik halkına teşekkür etti. Konuşmadan sonra insani yardım malzemelerinden oluşan 2 TIR, Kobani'ye gitmek üzere yola çıktı. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'den Kobani'ye 25 Kamyon Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement