Mardin Derik'in İki Mahallesine 30 Saattir Elektrik Verilemiyor - Son Dakika
Güncel

Mardin Derik'in İki Mahallesine 30 Saattir Elektrik Verilemiyor

Mardin Derik\'in İki Mahallesine 30 Saattir Elektrik Verilemiyor

Derik'in iki mahallesine 30 saattir elektrik verilemiyorMARDİN'in Derik İlçesi'nde esnafın yoğunluklu olduğu Cevizpınar ve Kale Mahallesi'ndeki 300 aboneye dün sabah saat 09.00'dan itibaren elektrik verilemiyor.

12.07.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derik'in iki mahallesine 30 saattir elektrik verilemiyor

MARDİN'in Derik İlçesi'nde esnafın yoğunluklu olduğu Cevizpınar ve Kale Mahallesi'ndeki 300 aboneye dün sabah saat 09.00'dan itibaren elektrik verilemiyor. Esnaf ve eczaneciler, elektrik kesintilerine veryansın ederken DEDAŞ yetkilileri, kesintilerin, sözkonusu mahallelere elektrik veren bir trafoya isabet eden bir kurşunun neden olduğunu söyledi.

Derik İlçesi'nde esnaf ve eczanelerin bulunduğu Cevizpınar ve Kale Mahallesi'ndeki 300 aboneye, dün saat 09.00'dan itibaren elektrik verilemiyor. Market işletmecileri elektrik kesintileri yüzünden dondurma başta olmak üzere gıda maddelerinin eridiğini belirtirken, eczacılar ise 2 ila 8 derecede saklanması gereken ilaçların olduğunu ancak kesintiler yüzünden ilaçların bozulma tehlikesi içerisinde olduğunu söyledi. Bu mahallede yaşayan ve makineye bağlı birçok hastanın da bu yüzden mağdur olduğu öğrenildi.

Eczacı Sadrettin Abak, raflarında 2 ila 8 derece arasında muhafaza edilmesi gereken pahalı ilaçların olduğunu ancak kesintiler yüzünden, raflarda sıcaklığın yükseldiğini belirterek, Çok pahalı olan ve 2 ila 8 derece arasında muhafaza edilmesi gereken ilaçlarımız var raflarda. Ayrıca bu ilaçları evde kullanan hastalar da var ve bunun farkında değil. Dün sabahtan beri elektriklerin kesilmesi yüzünden bu ilaçlar bozulabilir, vatandaşların bu konuda uyarılması ve bilgilendirilmesi gerekir dedi.

Market işletmecisi Mükremin Dora da, karanlıkta, mum ışığı altında çalışmak zorunda olduğunu ifade ederek, Bin liralık dondurmalarım kesintiler yüzünden eridi. DEDAŞ bize sağlıklı bilgi vermiyor. Bu kesintiler ne zamana kadar devam eder bilemiyorum. Mağduriyetimizin en kısa sürede giderilmesi gerekiyor diye konuştu.

Kale Mahallesi Muhtarı Cahit Çağur ise, mahallede ikamet eden ve diyaliz makinesine bağlı yaşam mücadelesi veren böbrek hastalarının olduğunu belirterek, mahalle sakinleri ile esnafın mağduriyetinin biran önce giderilmesi talebinde bulundu.

Öte yandan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkilileri, elektriklerin kesik olduğu mahalleye enerji sağlayan bir trafoya, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun isabet ettiği belirtilerek, söz konusu tarafında onarım çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Derik'in İki Mahallesine 30 Saattir Elektrik Verilemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement