Mardin - Dtk ve Ekoloji Aktivistleri Bagok Dağı'nda İnceleme Yaptı - Son Dakika
Güncel

Mardin - Dtk ve Ekoloji Aktivistleri Bagok Dağı'nda İnceleme Yaptı

Mardin - Dtk ve Ekoloji Aktivistleri Bagok Dağı\'nda İnceleme Yaptı

) DTK ve ekoloji aktivistleri Bagok Dağı'nda inceleme yaptı Mardin'in Nusaybin ile Midyat ilçeleri arasında bulunan ve 3 Ağustos gecesi yangın çıkan Bagok Dağı'nda Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi üyeleri tarafından inceleme yapıldı.

16.08.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

) DTK ve ekoloji aktivistleri Bagok Dağı'nda inceleme yaptı

Mardin'in Nusaybin ile Midyat ilçeleri arasında bulunan ve 3 Ağustos gecesi yangın çıkan Bagok Dağı'nda Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi üyeleri tarafından inceleme yapıldı.

Aralarında HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin ile Şırnak Milletveki Ferhat Encü'nün de bulunduğu DTK ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi üyeleri Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bulunan Demokrasi Parkı'na gelerek bazı sivil toplum kuruluşu temsilciler ile bir araya geldi. 3 Ağustos gecesi Bagok Dağı'nda çıkan yangınlar hakkında STK temsilcilerinden bilgi alan grup adına konuşan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, yapacakları inceleme ardından ön rapor hazırlayacaklarını söyledi. Encü, şöyle dedi:

"Bölgedeki orman yangınları veya yakılan yerler hakkında tüm verileri bir yerde toplayacağız. Bunun için hukuki boyutuna bakacağız. Daha sonra uluslararası kamuoyuna taşıyacağız. Doğa ve ekoloji katliamı sadece Kürtler'i ilgilendiren değil, yaşayan herkesi ilgilendiren bir konudur. Herkesin ortak yaşam alanıdır. Bunu uluslararası bir boyuta taşıyacağız. Heyet ve aktivistler görgü tanıklarıyla konuşacak ve yanan alanlar hakkında yetkili kurumlardan bilgi alacak. Daha sonra kapsamlı bir rapor hazırlayıp kamuoyu ile paylaşacağız."

Yapılan görüşme ardından aralarında milletvekilleri ve STK temsilcilerinin de bulunduğu grup incelemelerde bulunmak üzere Bagok Dağı'na çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin - Dtk ve Ekoloji Aktivistleri Bagok Dağı'nda İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement