Mardin'e Sığınan Yezidiler Otogara Yerleştiriliyor - Son Dakika
Yerel

Mardin'e Sığınan Yezidiler Otogara Yerleştiriliyor

Mardin\'e Sığınan Yezidiler Otogara Yerleştiriliyor

IŞİD’in saldırıları sonucu memleketlerini terk ederek Mardin’e sığınan Yezidiler, otogara yerleştiriliyor.

03.09.2014 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD'in saldırıları sonucu memleketlerini terk ederek Mardin'e sığınan Yezidiler, otogara yerleştiriliyor.

IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Yezidiler, Mardin Otogarı'na yerleştiriliyor. Mardin Otogarı'nda şuan 773 Yezidinin barındığını belirten Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol, il genelinde ise bu sayının 6 bini bulduğunu söyledi. Akyol, "Mardin ve ilçelerinde de Midyat'taki AFAD kampı hariç 4 bin 30 Yezidi var. Şuan da yolda olanlar var. Yolda olanlarla birlikte bu sayı yaklaşık 6 bin civarında olacak. Şu anda acil olan her şey lazım, bu insanlar can havliyle geldiler. Şu anda gıda, giyim, ilaç temel insani ihtiyaç olan her şeye ihtiyaç vardır. Burada gönüllü olarak çalışan doktorlarımız var. Öğrenci arkadaşlarımız çocuklara yönelik sosyal aktiviteler yürütüyorlar" dedi.

Sincar'dan geldiklerini ifade eden Rüstem Yusuf Hüseyin, 6 saat boyunca IŞİD ile çatıştıklarını ifade ederek, kurşunlarının bitmesiyle dağlara kaçtıklarını söyledi. Daha sonra Mardin'e geldiklerini hatırlatan Rüstem, "Burada henüz faaliyete girmemiş otogara yerleştirildik. Şuan hiçbir eksiğimiz yoktur. Yemek ve suyumuz boldur. Şuan 800 kişi buradayız, ancak 2 bin kişi daha gelse yemek onlara da yetecektir" diye konuştu.

Yaşlı bir kadın ise, "Paramız, arabamız vardı, hepsi orada kaldı. 4 gün yolda kaldık. Perişan olduk" ifadelerini kullandı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'e Sığınan Yezidiler Otogara Yerleştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement