Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil'deki Ambulans Filosuna 9 Ambulans Kattı - Son Dakika
Yerel

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil'deki Ambulans Filosuna 9 Ambulans Kattı

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, vatandaşların 112 Acile ihbar yaparken ve 112 Acilin telefonlarını meşgul ederken, acil durumda olan hastaları düşünmesini istedi.

26.02.2015 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, vatandaşların 112 Acile ihbar yaparken ve 112 Acilin telefonlarını meşgul ederken, acil durumda olan hastaları düşünmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı'nın Mardin İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettiği 9 ambulansın hizmete girmesi töreninde konuşan Taşkesen, 112 Acil komuta merkezine gelen ihbarların yüzde 98'inin gerçek dışı ihbar olduğunu söyledi.

Günde  8 bin kişinin hasta ihbarında bulunduğunu ve asılsız hasta ihbarlarının hizmet akışını olumsuz yönde etkilediğini anımsatan Taşkesen, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız, ihbar yaparken,112 acil telefonlarını meşgul ederken, acil durumda olan hastaları düşünsün. Günde ortalama 8 bin telefon geliyor. Bunların ancak yüzde 3'lük bir kısmı gerçek ihbar çıkıyor. Geri kalan yüzde 98  telefon ihbarı yalan yanlış çıkıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın daha hassas olmasını bekliyoruz. Söz konusu olan yaralı veya durumu ağır olan bir hastanın sağlığıdır."

Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş ise, il genelinde 23 adet 112 acil merkezi ve bir ana komuta merkezi bulunduğunu söyledi.

Son gönderilen ambulanslarla ambulans ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Derviş, "23 istasyonda toplam 276 personel  24 saat esası ile 112 acil merkezlerinde görev yapmaktadır. Ayrıca ana komuta merkezi dediğimiz yerde 30 personel görev yapmaktadır. Son gönderilen ambulanslarla ambulans ihtiyacımız karşılandı. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen donanımlı, 2'si 4x4 olmak üzere toplam 9 ambulansın değeri bir milyon 800 bin lira dolayındadır. Acil vakalara ulaşmak için arkadaşlarımız can feda çalışıyor. Bir yılda 2 milyon 300 bin ihbar geldi. Bunların 30 bini gerçek hasta ihbarı çıktı" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra kurdelayı Derviş ve İl Halk Sağlık Müdürü Saffet Yavuz'la birlikte kesen Taşkesen, ambulanslar hakkında bilgi aldıktan sonra sağlık ekipleriyle fotoğraf çektirdi.

Törene, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Erol Çeliker ve kamu kurum yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil'deki Ambulans Filosuna 9 Ambulans Kattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement