Mardin'in Oscarları Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Mardin'in Oscarları Sahiplerini Buldu

Mardin\'in Oscarları Sahiplerini Buldu

Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğinde, Mardin’in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara verilen Mardin turizmi hizmet ve onur ödülünü kazanan isimler belli oldu.

11.03.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğinde, Mardin'in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara verilen Mardin turizmi hizmet ve onur ödülünü kazanan isimler belli oldu.

Mardin hizmet ve onur ödüllerinin sahiplerini belirlemek üzere, Mardin Valiliği, Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve 11 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, üniversitenin senato odasında bir araya geldi. Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ve MARSEV Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Nehrozoğlu'nun iyi dilek ve başarı temennilerinden sonra açılan toplantının birinci oturumunda seçici kurul üyeleri; temsil ettikleri kurumların ödül için belirlediği adayları ve bu konudaki gerekçelerini ayrıntılarıyla açıkladı. Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından hazırlanan ödül yönergesine ilişkin görüşlerin tartışılıp, Mardin'in tanıtımı ve turizmine katkısının ele alındığı karşılıklı fikir alışverişinden sonra yapılan gizli oylama sonucunda, kültür, sanat, edebiyat ve mimari ödülüne Sermiyan Midyat, turizm ve tanıtım ödülüne Dilek Sabancı, girişim ve yatırım ödülüne ise Erdoba evleri layık görüldü. Bu yıl ilk kez verilen ve seçici kurul tarafından 3 ayrı kategoride Mardin'in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara verilen Mardin turizmi hizmet ve onur ödülünün her yıl tekrarlanacağı bildirildi.

Her alanda aday sayısının açık oylama ile ikiye düşürüldüğü ikinci oturumun sonunda yapılan gizli oylamayla da Mardin'in tanıtımında gösterdikleri çaba ve katkılarından dolayı taş ustası Yusuf Kıdırlı ve kumaşa Hıristiyanlık dini motiflerini basan Nasra Çilli'ye özel onur ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Ödül sahiplerinin belirlendiği toplantıya, valilik adına Mardin Turizm Şube Müdürü İlhan Şık, Mardin Belediyesi adına Aziz Uncu, DİKA adına Selim Duran, Mardin Artuklu Üniversitesi adına Lokman Toprak, MARSEV ve MAREV adına Selahaddin Bilirer, MARTOD adına Azad Özgür Gürgör, KEDEV adına Berna Yağcı, Kent Konseyi adına Aydın Saraçoğlu, KİADER adına Bahar Kastan, Mardin Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği adına Şeyhmus Dinçel, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası adına Derya Olgaç, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası adına Lokman Karaman, Deyrulzafaran Manastırı Bakım ve Onarım ve Yaşatma Derneği adına İshak Bayyiğit katıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'in Oscarları Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement