Mardin, İzmir'in İlgi Odağı Oldu - Son Dakika
Güncel

Mardin, İzmir'in İlgi Odağı Oldu

Mardin, İzmir\'in İlgi Odağı Oldu

"Travel Turkey İzmir 2014 Fuarı"na katılan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin'i görmeyen, Mardin'deki kültürel zenginlik ve hoşgörü ortamını yaşamayanın hayatında büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

08.12.2014 16:47  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Ali Gündoğan ile İl Kültür Turizm Müdürü Alaaddin Aydın tarafından bizzat ağırlanan misafirlere Mardin'in sahip olduğu kültürel zenginlikler hakkında bilgi verildi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yanı sıra yaklaşık 15 ilin valisi, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Prof. Dr Ahmet Maranki, çok sayıda belediye başkanı sivil toplum örgütü temsilcisi, sanatçıların da aralarında olduğu çok sayıda tanınmış sima tarafından ziyaret edilerek fuar alanının en fazla ilgisini çeken standlardan biri olmayı başaran Mardin Standı'na yazılı ve görsel basının temsilcileri de büyük ilgi göstererek haber ve röportajlarına 'Mardin'i konu ettiler.

İzmir'de gerçekleşen Travel Turkey Fuarı'nın Mardin şehrinin tanıtımı açısından çok verimli geçtiğini belirten Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, 4 gün süren fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kentin sahip olduğu zenginliklerin fuar boyunca ziyaretçilere anlatıldığını kaydetti.

Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından birine ev sahipliği yapan "İzmir Travel Turkey" fuarına Yurt içinden ve dışından gelen misafirlerin katılımı açısında önemli bir organizasyon olduğuna işaret eden Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Turizm'de 5 milyon turist hedefi olan Mardin'in, fuar boyunca ziyaretçilere sahip olduğu tarih, kültür ve medeniyet ekleneniyle an iyi şekilde tanıtıldığını vurguladı.

Mardin eski postane olarak bilinen tarihi Şatana Konağı, Kız Meslek Lisesi'nin tarihi kapısı ve cumbalı evin de içerisinde yer aldığı kompleksle İzmirlilerin ilgisine sunulduğunu hatırlatan Vali Taşkesen, başarılı bir çalışma ile İzmir'de şekillenen tadımlık Mardin'in gerek yerli gerekse de yabancı ziyaretçilerden en fazla ilgi çeken şehirlerin başında gelmesinin kendilerini de sevindirdiğini söyledi

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin standını görmeye gelen misafirler ile basın mensuplarına Mardin'in görülmesi gereken bir şehir olduğunu, Mardin'i halen görmemiş olan insanların yaşamında da mutlaka bir eksiklik olduğunu aktardı.

"MARDİN'İN RUHUNU BİZLERLE TENEFFÜS ETSİNLER"

İnanç Turizmine yönelimin olduğu bir dönemde Mardin'in kültürel zenginliğin kendisinden sıkça söz ettirdiğine işaret eden Vali Taşkesen, "Mardin Anadolu'nun derin tarihinde birlik, beraberliği ve farklı kültürleri bir arada yaşamanın hazzını yaşıyor ve yaşatıyor. Mardin'deki bu zenginliği, yaşamın bu gerçeğini bugüne kadar görmemiş olanları ilk fırsatta Mardin'i görmeye davet ediyoruz. Dünya Kültür Mirası listesi (UNESCO) adayı olan Mardin'deki kültür, kaynaşma ve dayanışma her zaman Mardin kodlarında mevcut olup aynı zamanda bütün Dünya için de örnek model bir şehir hüviyeti de sunmaktadır. Mardinimiz, geçmişten günümüze; Süryanilerin, Arapların, Ermenilerin, Yahudilerin, bir arada yaşadığı farklı dillerin, kültürlerin beraber yaşadığı örnek bir kent özelliğini günümüze kadar taşımış, bundan sonra da aynı birliktelik ruhunu geleceğe kararlılıkla taşımaya devam edecektir. Bu özelliğimizi İzmir'deki fuar etkinliği vesilesiyle yurt içinden ve dışından tadımlık da olsa Mardin'i merak eden dostlarımıza dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık, Mardin'i görmeyenleri de en kısa zamanda şehrimizi görmeye, Mardin'deki birliktelik ruhunu ve havasını bizlerle teneffüs etmek üzere şehrimize davet ettik" dedi.

KONSOLOSLARA MARDİN ANLATILDI

Mardin Vali Yardımcısı Ali Gündoğan ise Mardin'in özellik ve güzelliğini anlatmakla bitirilemeyecek kadar fazla olduğuna vurgu yaptı.

Mardin'in sahip olduğu potansiyeli turizm alanında yeni gelişimlere önayak olması açısında bir kültür elçisi edasıyla yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcı ve ziyaretçilere anlattıklarını belirten Gündoğan, bu anlamda MARTOD Başkanlıyla birlikte İzmir'deki konsoloslara ve konsolosluk temsilcilerine verilen kokteylin önemli bir geri dönüşümünün olacağına inandığını söyledi.

İzmir'de düzenlenen fuar ve tanıtım etkinliklerinin verimli geçtiğini belirten MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör ise, Fuar alanına ziyarette gelen misafirlerin en fazla ilgisini çeken şehir stantlarının başını Mardin'in çektiğini ifade ederek, "Çok özel ve güzel bir stant alanı oluşturuldu. Bizler de turizm yatırımcıları ve otelcileri olarak etkinlikte bulunmanın onurunu yaşadık. Öyle sanıyorum ki, en fazla ziyaretçi çeken şehir yine Mardin oldu. Bu konuda emek harcayan herkese teşekkür ediyorum"

REYHANİ OYNAYIP, HALAY ÇEKTİLER

Resmi verilere göre; 350 bine aşkın Mardinlinin yaşadığı İzmir'de fuarın son iki günü ise İzmirli Mardinlilerle dyanışma ve halk günü olarak tertip edildi. Sandı ziyarete gelen Mardinliler, kendilerine ikram edilen ikramlar eşliğinde Mardin Musiki Derneği Başkanı da olan Hasan Çuha'nın icra ettiği yerel müzikler eşliğinde yöresel oyun havası olan reyhani oynayıp, halaylar çektiler. İzmir'de faaliyet göstere Mardin Dernekleri Federasyonu ile Mardinliler Dayanışma Vakfı yetkilileri de fuar alanında hazır bulunarak İzmir'de yürütülen faaliyetlerle ilgili misafirlere bilgi verdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin, İzmir'in İlgi Odağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor
    21:18 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında konuk edeceği Kasımpaşa maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda takım, ısınma, pas çalışması ve çift kale maç yaptı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.


Advertisement