Mardin Midyat'ta 2 Bin Kişinin Başvurduğu Işe Alınacak 200 Kişi Kura Ile Belirlendi - Son Dakika
Güncel

Mardin Midyat'ta 2 Bin Kişinin Başvurduğu Işe Alınacak 200 Kişi Kura Ile Belirlendi

Mardin'in Midyat İlçe Belediyesi ile İŞKUR programı kapsamında, 2 bin kişinin başvuruda bulunduğu işe alınacak 200 kişi, noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

13.03.2017 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat İlçe Belediyesi ile İŞKUR programı kapsamında, 2 bin kişinin başvuruda bulunduğu işe alınacak 200 kişi, noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Mardin İl Müdürlüğü'nce, işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılmasına yönelik Midyat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, 6 ay süreyle istihdam edilecek 200 kişilik geçici işçi kadrosuna, yaklaşık 2 bin kişi başvurdu. İlçe sınırları içerisindeki ağaçlandırma, yeşil alan bakımı ve çevre düzenlemesi gibi işlerde görev yapacak 200 işçinin çalışacağı 6 aylık süre içerisinde maaş ve sosyal güvenlik hakları, İŞKUR Mardin İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak. 22 Mart'ta işbaşı yapacak olan işçilerin yemek ve servis ücretleri de belediye tarafından karşılanacak.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Kapalı Spor Salonu'nda 200 kişilik kontenjan için kura çekimi yapıldı. Salona gelen vatandaşlar, noter huzurunda çekilecek kuraları bekledi. Noter, İŞKUR ve Midyat Belediyesi görevlileri, işe başvuran 2 bin kişi için kura çekimi yaptı. Kura çekiminde ismi çıkanlar sevinirken, çalışma hakkı elde edemeyenler ise üzüldü.

Midyat Belediyesi Personel Müdür Vekili Barış Özsunar, işe alınacak 200 kişilik kadro için yaklaşık 2 bin kişinin başvuruda bulunduğunu belirterek, "Yaklaşık 2 bin kişi başvuru yaptı. Kura çekilişini geçen hafta yapacaktık, tüm Türkiye'de 81 ilde İŞKUR kuraları bir hafta ertelendi. Bugün kura çekimini noter huzurda gerçekleştireceğiz. Kurada çıkacak 200 kişiye şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Gönül isterdi ki hepinizi alalım, ama öyle bir imkanımız yok" dedi.

Mardin Midyat\'ta 2 Bin Kişinin Başvurduğu Işe Alınacak 200 Kişi Kura Ile Belirlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Midyat'ta 2 Bin Kişinin Başvurduğu Işe Alınacak 200 Kişi Kura Ile Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement