Mardin Nusaybin'deki Çatışmalarda Evleri Yıkılan 12 Kişilik Kurmaz Ailesinin Dramı - Son Dakika
Güncel

Mardin Nusaybin'deki Çatışmalarda Evleri Yıkılan 12 Kişilik Kurmaz Ailesinin Dramı

Mardin Nusaybin\'deki Çatışmalarda Evleri Yıkılan 12 Kişilik Kurmaz Ailesinin Dramı

Nusaybin'deki çatışmalarda evleri yıkılan 12 kişilik Kurmaz ailesinin dramıMardin'de 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin İlçesi'nde, evleri tel örgüyle çevrili mahallede bulunan 12 kişilik Kurmaz ailesi, imkansızlıklar nedeniyle harabe bir evde yaşam savaşı veriyor.

12.10.2016 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nusaybin'deki çatışmalarda evleri yıkılan 12 kişilik Kurmaz ailesinin dramı

Mardin'de 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin İlçesi'nde, evleri tel örgüyle çevrili mahallede bulunan 12 kişilik Kurmaz ailesi, imkansızlıklar nedeniyle harabe bir evde yaşam savaşı veriyor.

Nusaybin'de 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 134 gün sonra kaldırılırken, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ve etrafı telle çevrilen Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla olmak üzere 6 mahallede, sokağa çıkma yasağı hala sürüyor.

Yasağın kaldırılmasının ardından ilçeye dönen vatandaşlar, evi olan kendi evine yerleşirken, evleri yasaklı mahallede olan veya tahrip olanlar da kiralık evlere yerleşti. Ancak ekonomik imkanı olmayan, muhtaç durumdaki bazı aileler ise derme çatma ev, çadır ve barakalara yerleşerek yaşam savaşı veriyor.

Yeni Turan Mahallesi Değirmen Sokak'ta bulunan ve uzun zamandan beri terk edilmiş bir harabe eve sığınan 12 kişilik Kurmaz ailesi, yaşamlarını zor şartlar altında sürdürmeye çalışıyor. Çatışmanın yoğun olarak yaşandığı ve hala sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fırat Mahallesi'nde yaşadığını ve çatışmalardan dolayı evinin yıkıldığını belirten aile reisi Hazni Kurmaz, 12 kişilik ailesiyle dışarıda kaldığını belirterek, "Meydana gelen olaylardan dolayı bizim mahalle tamamen yıkıldı. Antalya'ya gitmek zorunda kaldık. Ev eşyalarından hiçbir şey çıkartamadık. Evimiz yıkıldı. Bir yıldır dışarıdayız, hiçbir eşyamız kalmadı. Şu an sığındığımız harabe evde yaşamak zorunda kaldık. 2 odası ve küçük bir salonu var ama yıkık hepsi. Bu ev de harabeydi. Biz temizledik ve boyadık. Şu anda başımızı sokacak bir yerimiz oldu. Mutfak, banyo ve lavabosu bulunmuyor. Önümüz kış, yağmur yağarsa evin damı toprak. Su çekebilir. Kiralar çok pahalı olduğu için ev tutamadık. Kışın başımızı sokabileceğimiz bir yer için yardım bekliyoruz" dedi.

Yaşları, 05 ila 20 arasında olan çocuklardan, orta okula gitmesi gereken Neslihan ve Deniz Kurmaz kardeşler, Fırat Mahallesi'ndeki evleriyle birlikte okullarının da tahrip edildiğini bu yüzden okula gidemediklerini söyledi. Kurmaz kardeşler babasının ekonomik durumunun iyi olmadığını bildikleri için okula gitmek konusunda babalarına ısrarcı olmadıklarını ancak imkan tanınması haline okullarına kaldıkları yerden devam etmek istediklerini dile getirdi.

Kurmaz Ailesi'ni ziyaret eden Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, baba Hazni Kurmaz ile bir süre konuşarak, gerekli yardımların yapılacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Nusaybin'deki Çatışmalarda Evleri Yıkılan 12 Kişilik Kurmaz Ailesinin Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement