Mardin Nusaybin Şehidi Törenle Memleketine Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Mardin Nusaybin Şehidi Törenle Memleketine Uğurlandı

Mardin Nusaybin Şehidi Törenle Memleketine Uğurlandı

Nusaybin şehidi törenle memleketine uğurlandıMARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz'ın naaşı, düzenlenen töreninin ardından memleketi Samsun'a uğurlandı.

26.04.2016 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nusaybin şehidi törenle memleketine uğurlandı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz'ın naaşı, düzenlenen töreninin ardından memleketi Samsun'a uğurlandı.

PKK'lıların yakalanmasına yönelik operasyonların ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin İlçesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlama sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz için uğurlama töreni düzenlendi.

70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda düzenlenen törene, Vali Vekili İlker Özcan, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, şehidin yakınları, silah arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı naşının katafalka konulması ile başlayan tören, şehidin özgeçmişinin okunmasıyla devam etti.

Burada yapılan duaların ardından konuşan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, teröristlerin amaçlarına ulaşmalarını engellemek için kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" dedi.

Konuşmaların ardından Ankara Beypazarı nüfusuna kayıtlı olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz'ın naaşı toprağa verilmek üzere, ailesinin yaşadığı Samsun'a uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Nusaybin Şehidi Törenle Memleketine Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement