Mardin Peşmergeler Tır'ında Hz. Muhammed'in Kimlik Kartı Bulunan Türk Şoförü Işid'ci Diye Gözaltına... - Son Dakika
Güncel

Mardin Peşmergeler Tır'ında Hz. Muhammed'in Kimlik Kartı Bulunan Türk Şoförü Işid'ci Diye Gözaltına...

Mardin Peşmergeler Tır\'ında Hz. Muhammed\'in Kimlik Kartı Bulunan Türk Şoförü Işid\'ci Diye Gözaltına...

Mardin'den Kuzey Irak'a taşımacılık yapan TIR şoförü 34 yaşındaki Turan Bartu'nun aracında Hz. Muhammed'in bilgilerinin üzerinde yazılı olduğu kart bulununca IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla Peşmergeler tarafından Duhok'ta 10 gün önce gözaltına alındığı iddia edildi.

13.01.2015 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'den Kuzey Irak'a taşımacılık yapan TIR şoförü 34 yaşındaki Turan Bartu'nun aracında Hz. Muhammed'in bilgilerinin üzerinde yazılı olduğu kart bulununca IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla Peşmergeler tarafından Duhok'ta 10 gün önce gözaltına alındığı iddia edildi. Bartu'nun babası Nezir Bartu, "Oğlumun kesinlikle IŞİD ile bir alakası yok" dedi.

Kuzey Irak ile Türkiye arasında TIR'la taşımacılığı yapan Mardinli 7 çocuk babası Turan Bartu, 10 gün önce Kuzey Irak'ın Duhok kentinde kontrol yapan Peşmergeler tarafından gözaltına alındı. Bartu yönetimindeki TIR'da Hz. Muhammed'in bilgilerinin olduğu bir kart bulunduğu ve IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi. Bartu'nun sosyal paylaşım sitesinden Hz.Muhammed'in bilgilerinin bulunduğu kartla birlikte fotoğrafını da paylaştığı görüldü.

Bartu'nun Mardin'in Yeşilli İlçesi'nde oturan babası Nezir Bartu, oğlunun Kuzey Irak'ta gözaltına alındığını çalıştığı firma yetkililerinden belirterek belirterek, şöyle dedi:

"Firma yetkilileri aracında Hz.Muhammed'le ilgili bilgilerin bulunduğu ve Arapça yazılı kart nedeniyle IŞİD'li olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını bize söyledi. Oğlumdan 10 gündür haber alamıyoruz. Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu ile irtibata geçip durumu anlattık, bize ilgileneceklerini söylediler ancak henüz haber alamadık. Arabada asılı bulunan ve üzerinde IŞİD'in bayrağındaki Arapçayla Hz. Muhammedin mührü bulunan kartı sanki oğlumun kimliğiymiş gibi alarak onu suçlu göstermişler. Türkçe bilseler o kartın ne olduğunu anlarla ama o kartı oğlumun kimliğiymiş gibi el koymuşlar."

Oğlunun IŞİD ile uzaktan yakından bir bağlantısı olmadığını belirten Turan Bartu, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'den oğlunun serbest kalması için yardımcı olmalarını isterken şöyledi:

"Oğlum bugün 8 aydır aynı yerden yük alıyor, aynı yerden indiriyor. Oğlumun tek derdi ekmek parası. 7 tane çocuğu var. Bir tanesi 1 aylık daha. O da hasta. Diyarbakır'da hastanede. Oğlumun IŞİD'le kesinlikle bir ilgisi yoktur. Hz.Muhammed'in kimliği var diye gözaltındadır. Bu kartta sadece Allah rızası için arabasına asmış. Bütün arabalarda nazar için, Allah korkusu için rahat gidip gelmeler için herkes bir şey asıyor. Muahmmed ismi var diye oğlum da bunu asmış arabasına. Başka bir amaçla asmamış. Oğlumun İŞİD'le bir ilgisi çıkarsa herkesin önünde idam etsinler."

Turan Bartu'nun Türkçe bilmeyen annesi Nezihe Bartu ise, oğlunun tek bir sabıkası bile olmadığını evine gelmesini beklediklerini ifade ederken, "Allah rızası için bırakın gelsin. Başbakanımızdan rica ediyorum, ayaklarından öperim. Yardımcı olsunlar evine dönsün. Kaç gündür ne yemek yiyoruz ne bir şey içebiliyoruz. Allah Rızası için bırakın onu. Varsa onun bir suçunu onu idam etsinler" dedi.

Gözaltındaki şoför Bartu'nun eşi Ceylan Bartu ise ilgililerden eşinin evine getirilmesi için yardım istedi. 7 çocuğuyla perişanlık yaşadığını söyleyen Ceylan Bartu, "Çocuklarımın babasını getirsinler. başka hiçbir şey istemiyorum. 10 gündür kocamdan haber alamıyorum. IŞİD diye orada tutuyorlar. Hiçbir suçu yok. Sadece bu kimlik için onu orada tutuyorlar. Biz IŞİD'li değiliz. Eşim çocuklarına baksın diye gidip geliyor. Hiçbir şey istemiyorum sadece çocuklarımın babasının getirin" diye konuştu.

Peşmergelerin, sosyal paylaşım sitelerinden Bartu'nun fotoğrafı, aracında bulunan Hz.Muhammed'in kimlik kartı ve nüfus cÜzdanını, 'Türk terörist'diye paylaştıkları da iddia edildi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Peşmergeler Tır'ında Hz. Muhammed'in Kimlik Kartı Bulunan Türk Şoförü Işid'ci Diye Gözaltına... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement